• Tomàs Alcoverro, Premi Ofici de Periodista

  4 juny, 2020

  La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes li reconeix l’excel·lència i l’ètica periodística amb la qual ha exercit durant la seva dilatada trajectòria, especialment en el tractament informatiu de l’actualitat a l’Orient Mitjà.

  Alcoverro durant un moment de l’entrevista | Foto: José Luís Gómez Galarzo

  El Premi Ofici de Periodista que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya és un guardó creat l'any 1999 amb la voluntat de distingir els/les col·legiats/des amb trajectòries professionals rellevants caracteritzades per l’excel·lència i l’ètica periodística. La Junta de Govern del Col·legi ha decidit, per unanimitat, atorgar el premi d’enguany al periodista Tomàs Alcoverro.

  Tomàs Alcoverro Muntané, nascut a Barcelona, el 4 de novembre de 1940, és una eminència en el tractament informatiu de l’Orient Mitjà. Ha estat corresponsal de La Vanguardia a Beirut des del 1970 amb un parèntesi de dos anys, del 1977 al 1978, en el qual va ocupar la corresponsalia del diari a París. Abans de treballar com a redactor a La Vanguardia, havia col·laborat a El Correo Catalán, l’ABC i Destino. Alcoverro és llicenciat en Periodisme. Ha rebut el Premi Manuel Vázquez Montalbán (2004) que també atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya  i la Creu de Sant Jordi (2006).

  La darrera edició del premi, atorgada el 2016, va ser per al periodista català Josep Maria Cadena i en anteriors ocasions aquest premi l’han rebut periodistes com Josep Martí GómezMaria Eugenia Ibáñez, Josep Pernau, Rosa Maria Calaf, Enric Frigola, Josep Maria Huertas Claveria, Joaquim Maria Puyal, Jaime Arias, Mercè Conesa, Narcís-Jordi Aragó, Xavier Batalla i Josep Maria Espinàs

  El lliurament del premi està previst per la tardor del 2020 a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Premis:
  Premi Ofici de Periodista

  1 Comentari

  1. Tomàs López Orejón 13tlopez@gmail.com
   Deseo hacer un pequeño homenaje al periodista Tomás Alcoverro -corresponsal en Beirut desde 1970- para el periódico "La Vanguardia" de Barcelona. Es de los periodistas referentes en la prensa española,por no decir mundial. Si habeis leido detenidamente sus crónicas,es una maravilla de información e historia por todos los poros de ella.No es simple política,más bien te detalla todos los acontecimientos y su pasado para llegar a ellos. Por suerte hay personas que lo hacen bien,y Alcoverro es uno de ellos en su profesión. To+/http://claseturistadepaso.blogspot.com

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.