• Tot el nostre suport als periodistes d''Interviú' i 'Tiempo'

  9 gener, 2018

  El Grup Zeta ha anunciat el tancament d'aquestes dues publicacions per la impossibilitat d'assumir les seves pèrdues econòmiques. Des del Col·legi de Periodistes expressem la solidaritat amb els treballadors i reclamem unes condicions que els beneficiïn de la millor manera possible. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya mostra el seu suport als periodistes de dues revistes històriques i de referència com han estat 'Interviú' i 'Tiempo'. El Grup Zeta ha decidit tancar les dues capçaleres per "la impossibilitat de seguir sostenint durant més temps les seves pèrdues com a conseqüència d'un important descens en la difusió i en els ingressos de publicitat", segons un comunicat emès el passat dilluns. Les revistes es deixaran de publicar, tan digitalment com en paper, tot i que la pàgina web de la revista Interviú seguirà activa per continuar consultant els seus continguts. 

  Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya mostrem la nostra solidaritat amb tota la plantilla i esperem que les condicions que es negociïn entre la comissió negociadora de l'empresa i els treballadors siguin les més favorables per als professionals del periodisme. 

  Cal recordar que el primer número de la revista 'Interviú' va publicar-se el 22 de maig de 1976, mig any després de la mort del dictador Francisco Franco. La publicació arribava als quioscos cada dilluns i les fotografies de dones en topless a les portades va ser un dels seus trets més característics. A banda d'això, els reportatges d'investigació de la revista la van convertir en un dels referents periodístics de la Transició. 

  Pel que fa a la revista 'Tiempo', aquesta va començar com a un suplement d''Interviú' sota el títol 'Tiempo de Hoy'. Però no va ser fins a l'any 1982 quan es va començar a publicar de manera independent. 'Tiempo' va ser un referent de l'actualitat política i econòmica del país i va ser l'única publicació espanyola que ha entrevistat la Reina Sofia

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.