• Un audiovisual sobre l’entrada de les tropes franquistes a Tarragona, emès a TAC12, guanya el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer

  29 novembre, 2019

  Un article de Rafa Pérez, publicat a Kamaleon Viajes, sobre la Patagònia s’emporta el de Periodisme Turístic. El de Comunicació Local recau en ex aequo en dos treballs sobre els abusos sexuals a menors publicats al Tarragona Digital.

  Aquest dissabte al vespre ha tingut lloc l’acte de lliurament del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer que organitza l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol. El treball guanyador de la nova modalitat de Camp de Tarragona (en què hi han participat 16 treballs) és  la producció audiovisual “Epíleg. 15 de Eneroemès per TAC12 (la televisió pública del Camp de Tarragona), el 20 de gener de 2019, amb Xavier Abelló a la producció executiva, Toni Orensanz a la coordinació i guió, i Sergi Martín a la realització. L’audiovisual recorda què va passar a la ciutat de Tarragona i les comarques més properes aquell gener d’ara fa 80 anys. Aquest documental va ser incorporat com un capítol “extra” o epíleg de la sèrie Tremolors dedicada a la Batalla de l’Ebre que TAC12 va coproduir amb Canal Terres de l’Ebre.

  El jurat ha valorat que aquesta peça periodística és un bon treball d'investigació en equip, gràcies al qual es reviu la història amb rigor i es fa un retrat d'època fidel, en uns temps en què per a la tasca periodística abraçar la reflexió esdevé tan important com fugir d'un excessiu presentisme. El premi té una dotació econòmica de 8.000 €.

  L’article guanyador de la modalitat de Periodisme Turístic (en què hi han participat 42 treballs) és “Una historia de amor en Patagonia”, de Rafa Pérez, publicat a la revista digital Kamaleon Viajes, el 8 d’agost de 2019. Es tracta d’un reportatge molt ben narrat, acompanyat d’unes imatges espectaculars, que donen a conèixer una història desconeguda per al públic en general: la d’un matrimoni que fa uns mesos va fer una donació de més de 400.000 hectàrees a l’Estat de Xile per a formar part de la xarxa de Parcs Nacionals. És la història d’amor de dues persones amb la Patagònia, les quals durant anys han comprat terres amb la intenció de protegir-les. El jurat ha ressaltat que l’article transmet un gran valor: el del viatjar i transformar el món en un lloc millor. El premi té una dotació econòmica de 6.000 €.

  L’altre premi, el de la modalitat de Comunicació Local (amb 23 treballs a concurs), s’ha atorgat ex aequo als articles “El Vaticà va investigar dos capellans de Tarragona per presumptes casos de pederàstia” de Dídac Montoliu, publicat el 5 de febrer de 2019 al Tarragona Digital, i “Mossèn Llagostera, de Constantí, va abusar sexualment de nens entre 1972 i 1973”, de Judit Sabaté, publicat el 3 de febrer de 2019 al Tarragona Digital. El jurat ha decidit premiar aquests dos treballs que es complementen i que esdevenen un exemple de periodisme valent, d’investigació i compromès a fer visible una realitat molt dura per així conscienciar-ne la societat. El premi té una dotació econòmica de 3.000 €.

  Cal recordar que el jurat ha estat integrat per: Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Coia Ballesté, presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació; Josep Maria Girona, exdirector de SER Catalunya, col·laborador del Diari de Tarragona i un dels socis fundadors de Canal Reus TV; Juan Navarro, director de Comunicació de Repsol; i Sergio Vila-Sanjuán, coordinador del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia i Premi Nadal de 2013.

  Els premiats han rebut els guardons de mans de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; la presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Coia Ballesté, i Xavier Arnavat, de Comunicació i Relacions Externes del Complex Industrial de Repsol a Tarragona.

  La Sala Trono ha presentat la Gala amb l’actor Fermí Fernàndez i el músic Roger Conesa, sota la direcció de Marc Chornet. L’Ajuntament de Torredembarra ha dedicat aquesta celebració a la memòria del jove periodista torrenc Xavi Zaragoza que va morir la passada primavera.

  Premis:
  Altres Premis

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.