Vés al contingut
Col·legi de Periodistes de Catalunya
  • Correu
  • Contacte
  • Repositori Digital
  • Iniciar sessió
  • Col·legi
    • Qui som
    • Què fem
    • Uneix-te a nosaltres
    • Codi deontològic
    • Premis
  • Actualitat
  • Formació
  • Ocupació
    • Borsa de treball
  • Activitats
  • Documentació
  • Serveis
  • Capçalera
  • Report.cat
Col·legi de Periodistes de Catalunya
  • Col·legi
    • Qui som
    • Què fem
    • Uneix-te a nosaltres
  • Actualitat
  • Activitats
  • Formació
  • Ocupació
    • Borsa de treball
  • Documentació
  • Serveis
    • Iniciar sessió
Inici / Actualitat / Un matí per endinsar-nos en elBulli1846
  • Un matí per endinsar-nos en elBulli1846

    2 maig, 2025

    Una vintena de col·legiats vam gaudir d'una extensa visita guiada al primer restaurant del món convertit en museu, en una activitat organitzada per la Demarcació de Girona del Col·legi amb la imprescindible col·laboració d'elBullifoundation. 

    Tweet
     
     
    Foto de grup dels col·legiats que van gaudir de la visita.
    Foto de grup dels col·legiats que van gaudir de la visita.
    30 abril, 2025
    Autor:
    Lluís Garcia

    Una vintena de periodistes col·legiats vam poder conèixer a fons elBulli1846, el primer restaurant del món convertit en museu. De la mà del director general d’elBullifoundation, Lluís Garcia, vam gaudir d’una interessantíssima i extensa visita guiada que ens va introduir en la història, el present i el futur d’aquest espai únic que vol salvaguardar el llegat d’elBulli, promoure la innovació i difondre el coneixement en la restauració gastronòmica. L’activitat va ser organitzada per la Demarcació de Girona del Col·legi amb la imprescindible col·laboració d’elBullifoundation.

    Situat en un entorn magnífic, la mítica Cala Montjoi, elBulli va ser el restaurant que ho va canviar tot en el món de la gastronomia. Va tancar portes com a restaurant l’any 2011, quan estava en el seu moment més àlgid, i va tornar a obrir com a elBulli1846, el museu, l’any 2023. La visita ens va permetre descobrir els orígens del restaurant, el paper que hi van jugar personatges com Marketta Schilling, Jean-Louis Neichel, Jean Paul Vinay o Christian Lutaud, com Juli Soler i Ferran Adrià es van convertir en el binomi que va fer d’elBulli una llegenda, per què es va decidir posar punt i final a aquesta aventura o què significa el 1846 que acompanya el nom de l’actual museu.  

    També ens va convidar a reflexionar sobre què vol dir cuinar, què és la innovació i què és la tradició o com la gastronomia s’interrelaciona amb la cultura, el periodisme i altres àmbits professionals.

    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Albert Requena
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Albert Requena
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Albert Requena
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Albert Requena
    • Foto:
      Anna Estartús
    • Foto:
      Lluís Garcia

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
  • Altres notícies

    Nova sessió de debat sobre les alternatives al rearmament d’Europa
    Afrontar situacions de crisi, tema central de la II Nit de la Comunicació de la Selva
    Andrea López-Tomàs és la tercera convidada del cicle "Joves i Periodistes"
    Tornen les Petxines, la festa dels periodistes tarragonins
    El Parlament de Catalunya i el CIC signen un acord per enfortir l’ètica periodística
    El Col·legi de Periodistes i Banc Sabadell renoven l’acord amb avantatges per a col·legiats
    "Rusia contra el mundo" de Marc Marginedas, el llibre escollit pel Club de Lectura del mes juny
    Gaudeix de les Piscines Municipals de Manresa amb descompte!
    Allotja’t al cor de la Val d’Aran amb descompte 
    Descompte de 5 euros en les entrades per al festival Les Déferlantes
  • Cercador

  •  
    Dotze errors lingüístics habituals dels periodistes
    L'última polèmica d'El Vaquilla
    L’efecte Streisand que alimenta les fake news
    Newsletters i esdeveniments, l’última aposta
    Jo ara també soc periodista
  •  
    Recursos útils
    Webs
    La xarxa
    Contra el fangar
    Això és real?

Col·legi de Periodistes de Catalunya 2025

Rambla de Catalunya 10, pral. 08007 Barcelona.

Tel. 93 317 19 20       contacte@periodistes.cat

  • Avís legal
  • Política de privadesa
  • SII
  • Política de cookies