• Un periodista col·legiat a la presidència de la Generalitat

  11 gener, 2016

  El Molt Honorable President Carles Puigdemont i Casamajó és col·legiat des del 1988 i va formar part de la Junta de la demarcació de Girona, com a vocal, del 1995 fins el 1999.

  eldiario.es

  Carles Puigdemont (Amer, 1962) és el segon de vuit germans d'una família de tradició pastissera. Viu a Girona, casat amb la periodista romanesa Marcela Topor i té dues filles.

  Va cursar els estudis de Filologia catalana al Col·legi Universitari de Girona, una carrera que va compaginar amb algunes col·laboracions amb mitjans de comunicació locals. Es va iniciar com a corresponsal d'Amer del diari Los Sitios i va arribar a ser redactor en cap d El Punt, diari on va començar a treballar el 1982 com a corrector lingüístic. Durant el 1993, va recórrer els països de la Unió Europea per elaborar diversos reportatges que es van publicar aquell any a la revista Presència.

  L'any 1988 va entrar a formar part del Col·legi de Periodistes de Catalunya, adscrit a la demarcació de Girona, de la qual en ca ser vocal de la Junta de Govern del 1995 fins l'any 1999.

  Ha fet postgraus de gestió de periodisme electrònic i destaca el seu ús de les xarxes socials. A la dècada del 1990 va impulsar projectes de comunicació a través d'Internet per a la Diputació de Girona. Entre 1999 i 2002 va ser el primer director de l'Agència Catalana de Notícies, que va néixer amb l'objectiu de donar als mitjans locals i comarcals catalans un servei multimèdia per Internet. També va ser director general de la publicació Catalonia Today, un diari català en anglès que va contribuir a impulsar.

  És autor del llibre Cata… què? (La Campana, 1994), en què analitza com ha estat tractat el nacionalisme català per la premsa internacional des del complot de Prats de Molló fins als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992. En aquesta obra investiga el ressò internacional que va tenir el catalanisme en la premsa internacional, sobretot als EUA i a Europa durant el franquisme; també aprofundeix en altres temes com les declaracions de l'abat Escarré, la figura de Tarradellas, la victòria nacionalista catalana, l'ús de la llengua, les tensions entre Espanya i Catalunya, l'independentisme, etc. Puigdemont també va insistir en aquesta temàtica escrivint en una columna a la revista Presència.

  A més a més, ha publicat diversos assaigs sobre comunicació i noves tecnologies, i ha col·laborat en mitjans de comunicació.

  El passat mes de juny del 2014, l'actual president de la Generalitat era un dels protagonistes del reportatge titulat " de la redacció a l'escó", publicat per la revista Capçalera que edita el Col·legi de Periodistes de Catalunya,

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.