• Un recorregut pel 2023

  11 abril, 2024

  L'exposició «RaholaFoto2023» recull, en disset fotografies, fragments de realitat publicats al llarg de l'any passat.

  La mostra, organitzada conjuntament amb la Diputació de Girona, es pot visitar a la seu de Girona del Col·legi fins al proper 10 de maig. 

  La inauguració de «RaholaFoto2023» a la seu del Col·legi de Periodistes de Girona.
  La inauguració de «RaholaFoto2023» a la seu del Col·legi de Periodistes de Girona.
  11 abril, 2024
  Autor:
  Miquel Millan
  Font:
  Diputació de Girona

  La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas, i el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Jordi Grau, han inaugurat l’exposició «RaholaFoto2023», una selecció dels trenta-tres treballs fotogràfics que es van presentar a la 15a edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. A l'acte també hi ha assistit Dolors Gibert, l'autora dela foto guanyadora, i diversos fotoperiodistes. La mostra, que es podrà veure a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes fins al 10 de maig, consta de disset fotografies, i també se n’ha editat un catàleg.

  En aquesta edició s’ha renovat completament el disseny de l’exposició i se n’ha sincronitzat el títol amb l’any de publicació de les fotos: així, totes les imatges que inclou la «RaholaFoto2023» es van publicar o fer al llarg de l’any passat.

  Curiosament, la majoria de les fotografies que formen l’exposició tenen la persona com a protagonista: només tres no en mostren cap. Ja sigui en solitari o en grup, en primer pla o en la distància, ensenyant la cara o amagant-la, les persones que apareixen a les imatges donen informació precisa de l’escenari on se situen. La fotografia guanyadora, de Dolors Gibert Viñolas, i les tres finalistes (de David Aparicio Fita, Jordi Ribot i Puntí i Toni Vilches) tampoc no s’escapen d’aquesta premissa.

  «Fer un recorregut visual per l'exposició ens permet adonar-nos del talent que tenim a casa nostra, a la nostra demarcació, ja que les fotografies presentades, la majoria de les quals realitzades durant el 2023, són de gran qualitat. Ens aboquen a moments de la vida quotidiana, siguin coneguts o no tant coneguts, i ens fan reflexionar sobre el que passa al nostre entorn», ha destacat Maria Àngels Planas.

  Jordi Grau ha explicat que la qualitat de les fotografies presentades (i, especialment, de les finalistes) va plantejar un problema al jurat a l’hora d’escollir la guanyadora. Ha celebrat que, per primera vegada, una dona hagi obtingut aquest guardó, i ha manifestat que espera que cada vegada més fotògrafs –«tant se val si homes o dones: professionals del fotoperiodisme»- es decideixin a presentar treballs en aquesta categoria dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

  Per la seva banda, la guanyadora, Dolors Gibert, ha volgut posar en valor els mitjans «petits, de poble, de proximitat», que fan una feina de comunicació i d’informació molt important.

  «RaholaFoto2023» inclou instantànies d’Oriol Clavera, Toni Vilches, Robin Townsend Pi-Sunyer, Aniol Resclosa i Planes, Joan Castro i Folch, Pere Duran, Glòria Sánchez, Dolors Gibert Viñolas, David Aparicio Fita, Jordi Ribot i Puntí i Jordi Borràs Abelló.

  L’exposició s’integrarà posteriorment en el programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Girona. Totes les institucions, associacions i entitats que vulguin acollir-la poden demanar-la a través del lloc web d’exposicions de la corporació (http://www.ddgi.cat/exposicions/). Allà hi trobaran la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.

   

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.