• Uns jardins de Girona portaran el nom de Narcís-Jordi Aragó

  7 abril, 2022

  La Comissió del Nomenclàtor de la ciutat acorda batejar amb el nom del periodista la part posterior del jardí de la Infància

  Els jardins que portaran el nom de Narcís-Jordi Aragó.
  Els jardins que portaran el nom de Narcís-Jordi Aragó.
  Font:
  Ajuntament de Girona

  La Comissió del Nomenclàtor de Girona ha acordat batejar amb el nom del periodista Narcís-Jordi Aragó els jardins situats a la part posterior del jardí de la Infància, al Barri Vell de la ciutat. També s'ha acordat donar nom a altres sis espais públics que fins ara no tenien cap nom. Es tracta de diferents places, placetes i jardins situats als barris de Montilivi, de Pla de Palau – Sant Pau, de Vila-roja, del Barri Vell i de Palau-sacosta. Les noves denominacions dels espais s’han acordat a proposta de diferents entitats i associacions de la ciutat i ara s’hauran de ratificar en el Ple municipal per a la seva aprovació definitiva.

  Els jardins que portaran el nom de Narcís-Jordi Aragó volen ser un homenatge al periodista, advocat i escriptor gironí que, d’entre d’altres, va ser cofundador de l’Associació de Premsa de Girona i del Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

  "En el marc de la Comissió, tenim la voluntat de trobar sempre el màxim consens polític i social, perquè la ciutat la construïm entre tots i totes i, per tant, ha de reflectir en els espais públics el conjunt de sensibilitats que hi conviuen. Amb els set espais que bategem, fem sobretot reconeixements a persones que van treballar incansablement per millorar la ciutat en tots sentits, i que han esdevingut referents culturals i socials de la Girona del segle XX, ha explicat el regidor responsable del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

  Narcís-Jordi Aragó i Masó va morir el 22 d'agost del 2016, als 84 anys. Ver el primer president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes. Advocat de formació, però periodista d'ofici i d'ànima, era "el referent indiscutible del periodisme gironí de la segona meitat del segle XX", va dir l'aleshores president de la Junta de Girona, Joan Ventura"Sense ell i la seva generació no s'entendria la història del periodisme de les comarques gironines", va afirmar el també periodista col·legiat Carles Puigdemont, en aquell moment, president de la Generalitat.

  Fundador i membre de l'Associació de la Premsa de Girona (tenia el carnet número 4), va ser també membre fundador del Col·legi de Periodistes de Catalunya l'any 1985. Un any més tard, quan va néixer la Demarcació de Girona del Col·legi, va ser-ne el primer president, càrrec que va mantenir fins al 1993, tot i que no es va deslligar mai del Col·legi. 

  Els altres sis espais que rebran nom

  Els altres espais seran la placeta de Josefa i Elisa Úriz Pi -dues germanes i professores, considerades precursores de l’escola moderna i defensores dels drets de les dones i de la infància-, ubicada al parc de jocs infantils situat davant del CAP Montilivi; la nova placeta dels Setze dels Químics, que vol reconèixer els protagonistes del primer conflicte laboral a la ciutat durant la dictadura franquista, l’any 1962, ubicada davant la xemeneia; la placeta Pedro Montalbán Hernández (activista sindical i politic en plena dictura), al Grup Vila-Roja; la placeta de Pere Farró Llorella, pintor i il·lustrador, a l’espai de davant dels números 11 i 13 del carrer de Miquel Oliva i Prat; els jardins de Josep Tarrés i Fontán, a la zona lliure dels Jardins de les Casernes dels Alemanys, que volen recordar l’escriptor, poeta i activista cultural gironí, impulsor de la recuperació del Call de Girona i de la mostra Girona, Temps de Flors; i la plaça Vella de Palau-Sacosta, entre el Camí Vell de Fornells i el carrer del Mas Palahí.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.