• “Vaig entrar al millor restaurant de Barcelona sense tenir ni idea de cuinar”

  31 maig, 2018

  El cap de cuina del restaurant ABaC de Barcelona, l’igualadí David Andrés, va deixar l’hoquei professional i els estudis d’arquitectura per fer de cuiner. Tenia 20 anys i “estava perdut”. Ahir al vespre, a Manresa, va explicar els seus inicis durant la conversa del “Pessics de Vida” amb la periodista Mar Martí.

  David Andrés, ahir al vespre, a Manresa.
  Autor:
  Xavier Serrano

  El cuiner David Andrés té 31 anys i és un apassionat dels fogons. És el xef de l’ABaC de Barcelona, la primera cuina que va trepitjar a la seva vida. Va entrar-hi per casualitat. Tenia 20 anys, feia segon curs d’Arquitectura i tot i ser jugador professional d’hoquei no tenia clar el seu futur. Després d’un sopar familiar, el seu pare, bon amant de la cultura gastronòmica, li va dir que anés a felicitar el xef, Xavier Pellicer. Assegura que, tot i que era i és molt tímid, ho va fer i quan va entrar a la cuina li va encantar el que va veure: un equip de debò, i ell de fer equip en sabia per la seva experiència esportiva.

  Sense pensar-s’ho va demanar al xef si podia anar un dia a mirar com treballaven. La resposta de Pellicer, que va pensar que era un cuiner en pràctiques, el va deixar glaçat: “En una cuina no s’hi entra a mirar, sinó a treballar. Demà, a les 10 del matí”. Així va començar la carrera d’un dels joves cuiners del país amb més projecció i del qui fou el primer stagier de l’ABaC. Ahir deia, durant la conversa amb la periodista de l'Agència Catalana de Notícies Mar Martí, que “vaig entrar al millor restaurant de Barcelona sense tenir ni idea de cuinar. No tenia ni habilitats ni coneixements, però això es pot aprendre. El que realment importa és l’actitud i que la feina t’apassioni”.

  Andrés, l’actual mà dreta del cuiner Jordi Cruz, també es copropietari amb el seu germà del restaurant Somiatruites, d’Igualada.  Va parlar de la importància de la seva família, de tenir els peus al terra, de la vinculació amb la seva ciutat i de la gran satisfacció d’haver conegut i treballat amb els millors cuiners del món.

  El cicle "Pessics de Vida" és organitzat per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural el Casino, de Manresa. La propera cita serà el 13 de juny, amb l’exjugador del Bàsquet Manresa, Joan Creus, amb qui va guanyar la Lliga ACB fa vint any.

  • David Andrés i Mar Martí
   Foto:
   Xavier Serrano

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.