• Vuit centres educatius gironins participen a la nova campanya de "La premsa a les escoles"

  6 febrer, 2015
  Vuit instituts gironins es beneficien d'aquesta col·laboració entre el Col·legi de Periodistes i l'Obra Social "la Caixa"
  La sisena edició del programa “La premsa a les escoles”, que té previst arribar a una cinquantena de centres d’educació secundària catalans, s’ha engegat aquest mes a les comarques de Girona. Fins al 25 de febrer, dos periodistes col·legiats de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes oferiran xerrades a vuit centres diferents: l’ Institut de Sils, el J oan Triadú de Ribes de Freser, el Frederic Martí Carreras de Palafrugell, el Bosc de la Coma d’Olot, l’ Institut de la Jonquera, el Pla de l’Estany de Banyoles, el Vescomtat de Cabrera d’Hostalric, i l’ Institut Vidreres. En total, més de 400 estudiants gironins d’entre segon d’ESO i segon de Batxillerat es beneficiaran d’aquesta campanya.

  La iniciativa, que duen a terme des de l’any 2009 el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’ Obra Social “la Caixa”, neix del convenciment que tenen les dues entitats que el coneixement de l’actualitat és clau per a la formació dels alumnes.

  Tot i que cadascuna de les xerrades s’adapta a les necessitats concretes de cada grup, l’objectiu principal és plantejar als nois i noies diverses qüestions per tal que ells mateixos arribin a la conclusió que estar informat és bàsic i que cal fer-ho, a més, a través de diferents mitjans per tal de poder comparar punts de vista i fer-se una idea pròpia de l’actualitat. En les sessions, que solen durar una hora aproximadament, un professional amb una consolidada trajectòria en el món de la comunicació dóna a conèixer els valors de l’ofici de periodista, ofereix informació sobre el Codi Deontològic i fa esment del servei social que fan (o haurien de fer) els periodistes i els mitjans de comunicació.

  eduCaixa, el programa educatiu de l’Obra Social “la Caixa”, i el Col·legi de Periodistes comparteixen els objectius de fomentar entre la població el coneixement dels mitjans de comunicació, promoure el respecte al pluralisme informatiu i crear consciència del paper que exerceixen els mitjans i els periodistes en la construcció i consolidació d’una societat democràtica, lliure i plural. Per això les xerrades pretenen ajudar els estudiants a saber discernir entre tota la informació que reben cada dia i a posicionar-se davant una realitat complexa i molt canviant.

  La valoració de la campanya “La premsa a les escoles” per part dels alumnes, els professors i els periodistes que hi participen és, any rere any, molt positiva. L’any passat, els centres educatius que hi van participar van valorar amb una mitjana de notable la iniciativa, i els col•legiats que van oferir les xerrades van considerar-les com una experiència molt positiva en la qual, a més de poder compartir els seus coneixements professionals, van poder conèixer de primera mà la manera d’entendre l’actualitat i el periodisme de les noves generacions.

  Aquest any, l’Obra Social “la Caixa” destina 18.000 euros al programa, que arriba arreu de Catalunya a través de cadascuna de les Demarcacions del Col·legi de Periodistes. Les sessions es distribueixen seguint criteris de proporcionalitat entre el nombre de col·legiats i de població de cada demarcació. D’aquesta manera, a Barcelona s’ofereixen vuit xerrades; a Tarragona, Lleida i Girona, vuit; i a les Terres de l’Ebre i a la Catalunya Central, tres. En aquesta edició, una vintena de centres educatius de les comarques de Girona van sol·licitar poder participar en el programa.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.