• Vuitanta-tres treballs i seixanta-vuit autors opten als VI Premis Carles Rahola de Comunicació Local

  18 juny, 2014
  Creix la participació als guardons, organitzats per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona, malgrat que s’ha limitat el nombre de treballs que pot presentar cada aspirant

  La sisena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local ha superat els vuitanta treballs presentats. Fins a 68 participants –molts dels quals, en equip– han aportat un total de 83 treballs a les set categories dels Carles Rahola. Del total de treballs presentats, una desena han arribat de fora de les comarques gironines.

  Després de la lleu davallada de participants que va haver-hi en la cinquena edició respecte de l’anterior, aquest any ha tornat a augmentar tant la xifra de participants com la de treballs presentats. I ha estat així encara que en aquesta convocatòria s’ha reduït a cinc el nombre de treballs que podia aportar un mateix autor per categoria. Així, en aquesta edició s’hi han presentat quatre participants més que en l’anterior, i deu treballs més.

  La categoria que ha registrat més participació ha estat, com ja és habitual, la dedicada a la millor fotografia publicada, a la qual s’han presentat 43 treballs de 14 autors diferents, que ha estat seguida del premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, amb 18 propostes i 24 participants. El premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió ha rebut 8 treballs, realitzats per 9 persones.

  En la categoria de millor informació digital hi ha hagut 6 propostes, presentades per 10 aspirants, mentre que als premis Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio s’hi han presentat 4 programes, realitzats per 6 autors. En l’apartat que premia el millor projecte sobre comunicació periodística hi ha 3 propostes, elaborades per 5 persones. Finalment, només hi ha un aspirant per a la millor iniciativa de comunicació institucional.

  L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el dijous 26 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, i comptarà amb la presència de la majoria dels participants i amb una extensa representació del món periodístic i cultural gironí.


  Aquests guardons, promoguts per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, tenen com a objectiu, d’una banda, reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i, de l’altra, fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura.

  Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local es divideixen en set categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotoperiodisme, comunicació institucional i informació digital. Cada premi està dotat amb 1.000 €, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 €.

  Tercera Setmana dels Rahola
  La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes han volgut donar més visibilitat als Premis de Comunicació Local i, amb l’objectiu de potenciar-los i d’implicar-hi la societat gironina, estan preparant la Tercera Setmana dels Rahola –prèvia al lliurament dels guardons–, durant la qual es faran diversos actes públics (que es presentaran més endavant) relacionats directament amb la comunicació i amb la figura del periodista, escriptor, historiador i polític Carles Rahola, afusellat el 15 de març de 1939.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.