• XIII Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis

  6 novembre, 2018

  El Memorial Joan Gomis es convoca des de l'any 2006 amb l'objectiu de recordar la figura de Joan Gomis i el seu compromís i treball en favor de la pau i els drets humans i contra la pobresa, l'exclusió social i les desigualtats Nord-Sud. L'acte de lliurament de la XIII edició tindrà lloc el pròxim dijous 15 de novembre a les 19:00h a la seu de Barcelona del Col·legi. 

  El Col·legi de Periodistes acull el lliurament del XIII Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis el pròxim dijous 15 de novembre a les 19:00h a la seu de Barcelona del Col·legi. Els guanyadors de l'edició d'enguany han estat Lucas Font i Julia Fernández Cadenas, en la categoria d'obres periodístiques i la Revista 21, en la de trajectòries periodístiques. L'acte comptarà amb una breu entrevista i posterior debat amb els premiats. 

  El Memorial Joan Gomis es convoca per mantenir viva la memòria de la figura de Joan Gomis i el seu exemple de compromís a favor de la pau, els drets humans i l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats. Aquesta tasca la va desenvolupar durant tota la seva vida, com a dirigent i promotor de diverses iniciatives cíviques, així com associacions, especialment des de la presidència de Justícia i Pau (1976 – 2001). També a través dels seus llibres i col·laboracions a mitjans de comunicació.

  Joan Gomis Sanahuja (1927-2001) va ser president de Justícia i Pau de Barcelona des de 1976 fins a la seva mort. També va presidir Justicia y Paz d’Espanya, la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau. Va ser un dels impulsors de la creació del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i en va ser vicepresident de 1986 al 1991. Va participar en diverses missions de drets humans a Amèrica, Àsia i Àfrica. També va ser director de l’ICESB (Institut Catòlic d’Estudis Socials). El 1951 va ser un dels fundadors de la revista El Ciervo i va ser-ne subdirector fins al 1971. Va col·laborar en diversos mitjans de comunicació i va publicar llibres com Un jueu a Natzaret, León rugiente, Desitjada Sumatra, La lluita pels drets humans i les Memòries cíviques. També va dedicar-se a la il·lustració gràfica i a la pintura. Entre altres distincions va rebre els premis Carles Cardó i Francesc Eiximenis de narrativa, el Serra i Moret d’assaig, i el Memorial Joan XXIII per la seva tasca a favor de la pau.

  Data: Dijous 15 de novembre

  Hora: 19:00h 

  Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona)

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.