Vés al contingut
Col·legi de Periodistes de Catalunya
  • Correu
  • Contacte
  • Repositori Digital
  • Iniciar sessió
  • Col·legi
    • Qui som
    • Què fem
    • Uneix-te a nosaltres
    • Codi deontològic
    • Premis
  • Actualitat
  • Formació
  • Ocupació
    • Borsa de treball
  • Activitats
  • Documentació
  • Serveis
  • Capçalera
  • Report.cat
Col·legi de Periodistes de Catalunya
  • Col·legi
    • Qui som
    • Què fem
    • Uneix-te a nosaltres
  • Actualitat
  • Activitats
  • Formació
  • Ocupació
    • Borsa de treball
  • Documentació
  • Serveis
    • Iniciar sessió
Inici / Actualitat / El Col·legi de Periodistes de Lleida visita el celler Clos Pons
  • El Col·legi de Periodistes de Lleida visita el celler Clos Pons

    18 novembre, 2013

    A més de visitar les instal•lacions, la sortida també va comptar amb un tast de vins d'aquest celler de Les Garrigues.

    Tweet
     
     

    Un grup de col·legiats -i acompanyants- del Col·legi de Periodistes de Catalunya Demarcació de Lleida van visitar dissabte passat el celler Clos Pons (del Grup Pons) a L’Albagés (Les Garrigues). El celler, que està dins la Denominació d’Origen Costers del Segre, va sorgir després que una forta nevada va obligar a arrencar 100 hectàrees d’oliveres. Davant aquesta desgràcia, el Grup Pons va decantar-se per replantar una part del terreny amb vinya.
    Garnatxa, Ull de Llebre, Syrah, Marcelan, Cabernet Sauvignon, Albarinyo, Moscatell d’Alexandria i Macabeu són les varietats que concrea el Celler Pons, que actualment comercialitza 6 vins. Entre els negres hi trobem: Alges, Roc Nu i Pla de Tet, a més de la sèrie 800; entre els blancs: Sisquella i Roc de Foc. Els col·legiats van tenir el privilegi de provar el Pla de Tet, presentat unes hores abans als integrants del Club de Vins de Clos Pons.
    La visita es va iniciar a la sala de bótes, a un metre i mig sota terra, on es controla al detall al temperatura, llum i humitat per tal que les bótes conservin el vi en les millors condicions. Després el grup va visitar la sala de producció on cada any s’embotellen 150.000 unitats, per bé que l’objectiu del celler Clos Pons és arribar a les 250.000. El celler garriguenc aposta per la qualitat més que per la quantitat i per una verema totalment a mà. Així que la collita es duu a terme per varietat de raïm en funció de quan es donin les millors condicions per a la seva recol·lecció.
    Clos Pons exporta el 90% de la seva producció a 30 països, sobretot a Àsia (principalment, a la Xina) i al continent europeu, on Suïssa n'és el primer destí per volum.
    L’anècdota de la jornada la va protagonitzar la neu, en una imatge insòlita, ja que es poc freqüent que a mitjans de novembre les vinyes de L’Albagés tinguin una capa de neu.

    • Foto: Sebastià Tamarit
      Foto: Sebastià Tamarit

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
  • Altres notícies

    Els serveis del Col·legi de Periodistes de Catalunya reben una valoració molt positiva dels seus col·legiats/des
    Els webs dels ajuntaments de Catalunya rebran un segell a la qualitat de la informació
    La precarietat laboral es consolida a les Terres de l'Ebre
    La XXI edició dels Premis de Comunicació no Sexista premia a Pilar Aymerich per la seva trajectòria professional
    Saps qui és Joana Biarnés?
    Dues alumnes de Lestonnac, guanyadores del I Concurs Periodístic "Carta a un Soldat"
    Josep Maria Espinàs rep avui el Premi “Ofici de Periodista”
    El Col·legi de Periodistes demana l’alliberament dels professionals retinguts a Síria
    Entrega de premis del I Concurs Periodístic "Carta a un Soldat"
    El Col·legi de Periodistes arriba als 10.000 seguidors a Twitter
  • Cercador

  •  
    Dotze errors lingüístics habituals dels periodistes
    L'última polèmica d'El Vaquilla
    L’efecte Streisand que alimenta les fake news
    Newsletters i esdeveniments, l’última aposta
    Jo ara també soc periodista
  •  
    Recursos útils
    Webs
    La xarxa
    Contra el fangar
    Això és real?

Col·legi de Periodistes de Catalunya 2025

Rambla de Catalunya 10, pral. 08007 Barcelona.

Tel. 93 317 19 20       contacte@periodistes.cat

  • Avís legal
  • Política de privadesa
  • SII
  • Política de cookies