• Redacció de crítiques i reportatges de gastronomia

    Objectius del curs

    Aquest curs pretén donar a conèixer les principals claus narratives del periodisme gastronòmic, una especialitat consolidada tant en els mitjans informatius com en l’àmbit de la comunicació d’empresa, i que té les principals fonts mundials expertes a Catalunya (restaurant Disfrutar, Albert Adrià, Jordi Vilà, Carme Ruscalleda i molts altres).

    Programa

    1. Què vol dir periodisme gastronòmic, i què inclou l’especialitat?
    2. Principis bàsics de la redacció sobre gastronomia.
    3. Com escriure una crítica de gastronomia. L’espai entre l’opinió i la crònica. Teoria i pràctica.
    4. Lectura i correcció de les pràctiques escrites durant el curs.

    Metodologia

    El curs combina l’explicació de conceptes amb la pràctica. Es realitzaran diferents exercicis que es redactaran i corregiran a l’aula. També es treballarà sobre textos publicats en diferents mitjans de comunicació.

    Requeriments

    És recomanable assistir al curs amb ordinador portàtil, perquè les pràctiques es faran conjuntament de manera presencial.

    Destinataris

    El curs s’adreça a periodistes que treballen en gabinets de comunicació, a bloguers de gastronomia i també a periodistes de tota mena de mitjans de comunicació interessats en aquesta especialitat.

    Professors

    Trinitat Gilbert Martínez

    Periodista especialitzada en gastronomia, escriu sobre aquesta temàtica per al diari ARA, i col·labora en el programa Els Matins de Catalunya Ràdio. Ha dirigit la revista CUINA, ha impartit l'assignatura de Periodisme gastronòmic a la UVIC durant 6 anys; l'assignatura Taller de Reportatge a la Universitat Pompeu Fabra i també ha estat professora de l'assignatura Comunicació gastronòmica al Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del Cett-UB.