Periodisme Ambiental


 • La cobertura informativa de l'emergència climàtica i de temàtiques mediambientals són un pilar central del periodisme actual i en les darreres dècades s'ha convertit en una activitat essencial per conscienciar i sensibilitzar a la població civil. El Grup de Periodisme Ambiental vol reflexionar, estudiar i debatre sobre les oportunitats, però també les problemàtiques que presenta la cobertura d'aquestes temàtiques.

  Els objectius d'aquest grup són:

  1. Reflexionar i promoure el debat un espai obert de discussió i d'intercanvi d'opinions, idees i experiències sobre el rol del periodisme en la cobertura del medi ambient i de la crisi climàtica a través de l'organització d'actes amb la participació de periodistes, mitjans i fonts informatives.

  2. Impulsar l'augment de la presència, tant en quantitat com en qualitat, del periodisme ambiental als mitjans de comunicació a Catalunya apostant per la transversalitat de la temàtica i anant més enllà de la típica secció de Societat.

  3. Proporcionar formació sobre bones pràctiques en la informació mediambiental a través de publicacions, estudis i cursos prioritzant l'enfocament en els missatges positius i el periodisme de solucions.

  4. Oferir un espai de networking on es puguin afavorir l'emprenedoria i/o possibles col·laboracions professionals.

  5. Augmentar el coneixement per part de la societat de les causes, les conseqüències i les solucions de la crisi climàtica.

  Coordinadores del Grup: Miriam Viaplana i Judit Alonso