Qui som


 • Antecedents

  La llarga tradició associativa del periodisme català i la seva lluita per la recuperació de la democràcia van culminar l’any 1985 amb la creació d’un col·legi professional amb voluntat de servei públic i en resposta a les necessitats dels professionals i de la societat catalana. L’aprovació de la Llei al Parlament de Catalunya culminava la democratització de l’Associació de la Premsa de Barcelona que el 1985 va tenir el seu primer president democràtic, en Carles Sentís, que va liderar el projecte de creació del Col·legi després de mesos de converses amb els principals partits polítics. Periodistes de l’Associació de la Premsa com Margarita Rivière, Josep Pernau, Josep M. Huertas i Josep M. Cadena van ser claus per a la construcció d’aquesta institució.


  Història

  El Col·legi de Periodistes és el resultat del treball i l’esforç de molts periodistes. El Col·legi ha tingut un total de nou degans/es que, amb la seva feina, han fet evolucionar la institució al ritme que canviaven les variables de la nostra professió: Carles Sentís, Josep Pernau, Salvador Alsius, Montserrat Minobis, Joan Brunet, Josep M. Huertas, Josep Carles Rius, Josep M. Martí, Neus Bonet i Joan María Morros.

  Per repassar tota la història de la nostra institució, podeu consultar la cronologia creada per a l’exposició “Periodistes, 25 anys construint el Col·legi” que va servir per celebrar el 25è aniversari l’any 2012.


  Cronologia

   

  Cronologia | Periodistes. 25 anys construint el col·legi