• Altaveus obstruccionistes

  Francesc Ponsa
  -
  11 març, 2022

  Els efectes del canvi climàtic augmenten mentre els líders polítics intenten prendre mesures. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francesc Ponsa analitza com els think tanks negacionistes al canvi climàtic, amb l'ajuda dels mitjans de comunicació, opten per l'entorpiment de les solucions. 

  Un estudi publicat a la revista Climatic Change analitza els vuit think tanks negacionistes i obstruccionistes més importants d’Europa.

  Un estudi publicat a la revista Climatic Change analitza els vuit think tanks negacionistes i obstruccionistes més importants d’Europa. Aquests laboratoris d'idees neguen el canvi climàtic, generen infoxicació i posen traves a l'adopció de polítiques per pal·liar-les. L’Instituto Juan de Mariana (IJM) situat a Madrid és un dels centres analitzats per Núria Almiron, professora de la Universitat Pompeu Fabra, i el seu equip. 

  Un 63,93% dels textos produïts per aquests think tanks critica activistes i polítics que treballen per pal·liar el canvi climàtic i un 49,43% inclou mencions que qüestionen la difusió científica. El laboratori d'idees amb més continguts negacionistes és l'alemanya EIKE on un 26,35% dels seus escrits inclou la idea que “el canvi climàtic no està passant”. La professora Marta Narberhaus apunta que els missatges que promou EIKE "ataquen activistes i polítics del consens climàtic, i especialment Greta Thunberg i el moviment Fridays for Future". 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.