• Cinc plugins de WordPress imprescindibles per periodistes

  21 setembre, 2022

  Molts projectes periodístics digitals es gestionen a la xarxa amb un dels gestors de continguts més coneguts i escollits per professionals de tots els sectors: WordPress. Aquest sistema de gestió permet instal·lar plugins amb funcions concretes que ajuden a millorar la web. L'autor de l'article, Adrian Caballero, destaca cinc plugins que no poden faltar en un WordPress d'un projecte periodístic.

  Els ginys de Wordpress poden potenciar la web de qualsevol creador de continguts

  El WordPress es coneix com a CMS, les sigles de Content Management System. És un gestor de continguts que es pot utilitzar en qualsevol web i permet que un usuari sense grans coneixements informàtics pugui crear contingut. Actualment, milions de pàgines web es gestionen amb WordPress, ja que s'adapta a les necessitats de cada un. Els plugins (o ginys en català) són una petita característica del gestor. WordPress ofereix una gran quantitat de possibilitats per caracteritzar i complementar la web.

  1. Yoast SEO: qualsevol mitjà necessitarà el posicionament de contingut. Aquest plugin mostra un semàfor que assenyala com s'estan treballant aspectes de posicionament. A més, també diu què cal corregir per tal de millorar la situació.

  2. Contact Form 7: es tracta del millor giny per administrar formularis de contacte. Dona via lliure per crear formularis, modificar respostes automàtiques, afegir mesures de seguretat, i molt més.

  3. AddToAny Share: aquest giny instal·la uns botons amb les diferents xarxes socials a cada contingut que es publica. D'aquesta manera l'usuari tan sols ha de clicar per compartir. A més, es pot personalitzar tant com es vulgui.

  4. GDPR Cookie Content: la Unió Europea obliga a informar sobre la política de privacitat i cal que aquest avís sigui visible. Aquest plugin s'encarrega de generar el bàner que informa de la normativa de dades.

  5. Smush: pensat per als creadors de contingut amb moltes imatges i contingut multimèdia al web. Aquest giny comprimeix cada imatge i vídeo que es penja. Fet que facilita la càrrega de la pàgina i de cada article.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.