• Consells per a joves periodistes

  Jordi Rovira
  -
  15 març, 2023

  Llegir molt, provar nous mètodes narratius o cuidar la vida fora de la feina són alguns consells per a joves periodistes. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, el periodista Jordi Rovira recull algunes recomanacions dels professionals més veterans. 

  Llegir molt, provar nous mètodes narratius o cuidar la vida fora de la feina són alguns consells per a joves periodistes. | Foto: José L. Gómez Galarzo

  Aquest article recopila alguns consells de periodistes veterans a joves periodistes que estan començant la seva trajectòria professional. En aquesta llista hi trobem recomanacions com llegir molt, escriure regularment, experimentar amb noves tècniques narratives, mantenir estàndards ètics, desenvolupar un estil d’escriptura única i tenir cura de la vida personal fora de la feina. A continuació, resumim els consells de l'article de Jordi Rovira, periodista i director del Report.cat. 

  • Llegir molt: Per escriure bé cal llegir. Tot bon periodista és un bon lector, i més a l’era del periodisme digital. De la lectura neixen les idees, les frases, les metàfores.
  • Escriure: Sembla un consell obvi, però és molt crucial, ningú vol llegir una cosa mal escrita. En el cas dels periodistes, la marca personal de cadascú també ve determinada pel tipus d'escriptura.
  • Provar nous mètodes narratius: Provar nous mètodes narratius com Instagram, però també els pòdcasts, són àrees on les persones estan aprenent noves maneres d’explicar històries.
  • No descuidar l’ètica: El periodisme no és només una lliçó d’ofici, sinó també d’ètica. No es pot falsejar a l’altra, s'ha d’aprendre d’ell.
  • Trobar un llenguatge propi: La realitat del periodista no està en els fets, sinó en el llenguatge, en aquesta capacitat d’inventar el món a través de les paraules.
  • Cuidar la vida fora de la feina: No deixar que el treball sigui més important que la família i amics. El treball és bo, però no serà un bon lloc per ‘aterrar’ després d’un llarg dia. 
  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.