• Dubtes i incògnites del metavers

  Nerea Cabello
  -
  19 desembre, 2022

  El metavers és una realitat en alguns sectors com l'esport o la moda, però altres sectors professionals com el periodisme no han acabat de tenir cabuda en ell. L'entrada del periodisme al metavers es tracta d'una gran hipòtesi sense comprovar i es desconeix si serà una realitat o un gran error.

  El metavers genera, actualment, molts dubtes | Imatge: Meta

  El model del metavers proposar ser immersiu en tots els sentits. El projecte també presenta possibles beneficis per l'exercici periodístic com l'oportunitat de formació tecnològica per al periodista; un camí per obrir les portes dels mitjans de comunicació al públic més jove, i molts més.

  Per aquest motiu comporta pensar en la gran inversió en dispositius i aplicacions per poder desenvolupar l'exercici periodístic en el món del metavers. A tot aquest risc, també s'afegeix la utilització de dispositius d'un ús poc normalitzat en la població, augmentaria la bretxa digital d'accés a la informació que ja existeix actualment.

  Moltes empreses periodístiques treballen en la difusió de continguts a través de les xarxes socials, sobretot en periodisme audiovisual de format breu com TikTok o Reels d'Instagram. Però ara per ara l'exercici periodístic no entrarà al metavers fins que es normalitzi el seu ús entre la població. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.