• El dilema dels freelance

  Jordi Pacheco
  -
  26 abril, 2019

  Malgrat la precarietat i les mancances amb què sovint els freelance porten a terme la seva feina, el cert és que treballar per lliure ha esdevingut una sortida cada cop més freqüent. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Jordi Pacheco t'explica si és possible viure de les col·laboracions. 

  Ana Salvá l’any 2013 durant les eleccions a Cambodja ∣ Foto cedida per Ana Salvá

  Durant els darrers anys ha quedat ben palesa la desproporció entre el nombre d’estudiants de Periodisme i Comunicació que surten de les universitats i les oportunitats laborals adequades a la seva formació. És a dir, a hores d’ara hi ha més graduats i llicenciats dels que requereix la indústria dels mitjans de comunicació. Ho demostra l’informe anual que des de l’any 2004 publica l’APM (Asociación de la Prensa de Madrid) amb l’objectiu de radiografiar la situació de la professió periodística al conjunt de l’estat espanyol.

  Així mateix, des de l’any 2008 hem assistit a nombrosos expedients de regulació d’ocupació (ERO) als mitjans. Un fenomen, per cert, que ha donat peu a l’aparició, entre molts altres, de nous mitjans com ara el diari infoLibre i la revista La Marea, que van néixer com a conseqüència directa de les onades d’acomiadaments que es van produir a mitjans com El PaísPúblico i Ràdio Televisió Espanyola.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.