• El factor Puigdemont

  Jordi Rovira
  -
  3 abril, 2018

  Aquell periodista que als anys noranta llegia tot el que podia sobre la imatge de la lluita política dels catalans en la premsa estrangera, un quart de segle després s’ha convertit en la persona que ha aglutinat un major nombre d’adhesions en la premsa de tot el món. Jordi Rovira ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, el canvi sofert, en especial, en la premsa alemanya respecte al Procés després d’anys de reticències i prejudicis.

  Vint-i-cinc anys enrere, un periodista de Girona va posar-se a escriure el llibre titulat Catà…què? Catalunya vista per la premsa internacional (La Campana, 1994), sobre la imatge que la premsa internacional donava de Catalunya. Poc podia imaginar-se aquell periodista, anomenat Carles Puigdemont, que un quart de segle després seria precisament la seva persona, aquest cop no com a periodista sinó com el 130è president de la Generalitat, el que despertaria un munt d’atenció als mitjans internacionals, molta més que la que havia aconseguit recollir en el seu llibre.

  Des de la seva cel·la a la presó de Neumünster potser Puigdemont recorda aquell llibre que va escriure vint-i-cinc anys enrere. Poc podia imaginar el gir que donarien les coses i, encara menys, el paper protagonista que ell mateix jugaria en tot plegat. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.