• El fotoperiodisme català busca el seu lloc

  Judit Alonso
  -
  4 octubre, 2021

  El magazín La Mira va celebrar la segona edició de Miravisions, la jornada de fotoperiodisme de Catalunya, l'últim cap de setmana de setembre. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Judit Alonso repassa les principals conclusions d'aquesta iniciativa que vol convertir-se en referent del sector.

  Exposició de Pilar Aymerich al complex cultural de Juneda (Lleida). Foto: Judit Alonso

  La població de Juneda va ser el lloc escollit per acollir una jornada que va comptar amb la presència de fotgrafs i fotoperiodistes com Jordi Borràs, cap de fotografia de La Mira; Emilio Morenatti,  cap de fotografia d’Associated Press i guanyador del premi Pulitzer i Albert Garcia, fotoperiodista d’El País. “Volem convertir Juneda en la capital del fotoperiodisme”, va dir Francesc Canosa, director de La Mira. Exposicions, xerrades i premis són algunes de les activitats que es van organitzar durant els tres dies. 

  Un dels assumptes que més van tractar van ser els avantatges i inconvenients de desenvolupar aquesta feina de manera independent. La fotògrafa Pilar Aymerich va apuntar que “el fet de ser freelance et permet dir no, és un avantatge que sempre he tingut”. No obstant això, l’altra cara de la moneda comporta un alt nivell d’exigència. 

  Al llarg de la trobada es van introduir altres temes de debat com la viralització de les imatges, la indefensió davant d’actuacions policials l’autocrítica. Emilio Morenatti va criticar la presència massiva de periodistes a les manifestacions. “He arribat a comptar dos-cents periodistes i cinquanta manifestants” va assegurar el cap de fotografia d’Associated Press. 

  A més de debats i espais de networking Miravisions va reconèixer la tasca dels fotoperiodistes catalans amb un lliurament de premis. El primer premi va recaure sobre la fotoperiodista Mireia Comas i el seu treball "Atrapats" publicat a La Directa. Aquest treball, així com la de la resta dels premiats, es pot veure al complex cultural de Juneda, que també acull una mostra de Pilar Aymerich i una altra de Jordi Borràs.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.