• El primer periodista de l'era cristiana?

  17 octubre, 2022

  El periodisme es tracta d'una activitat tan antiga com les primeres civilitzacions, en les quals les notícies es transmetien de forma oral. El periodista Jordi Pacheco ens apropa una mica més a la imatge de l'evangelista Lluc.

  Sant Lluc pintat per Giorgio Vasari (National Art Gallery, Washington).

  Basant-se en l'era cristiana, les primeres pràctiques periodístiques són conseqüència de l'impacte de Jesús a la societat del seu temps i recollides en els Evangelis. 

  L'Evangeli de Lluc té unes característiques que permeten abordar en clau periodística la figura de l'autor. A diferència de la resta d'Evangelistes, Lluc va ser qui va viure de forma més o menys propera els esdeveniments que envolten la vida de Jesús i les primeres comunitats cristianes. És per aquest motiu que Lluc redacta en el seu evangeli "Havent-me informat minuciosament de tot des dels orígens, he decidit d’escriure-t’ho en una narració ordenada, perquè constatis la solidesa de l’ensenyament que has rebut", adreçant-se a Teòfil.

  Aleshores, aquests fets fan a Lluc el primer periodista de l'era cristiana? “Bé podríem fer-ho, amb el benentès que Lluc no fou exactament el primer. Abans que el de Lluc ja hi havia l’evangeli de Marc i, fins i tot abans, l’epistolari de Pau de Tars”, aclareix el biblista Joaquim Malé. “... La seva no és una composició que puguem anomenar solament evangeli, sinó que és el fruit d’una investigació acurada adreçada a un personatge molt concret i amb un fi molt clar. Hem de parlar d’una demostració.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.