• El vell bon periodisme

  Jordi Pacheco
  -
  7 octubre, 2020

  El vell periodisme, sense etiquetes, un ofici que consisteix bàsicament a assabentar-se d’alguna cosa, pensar-hi, i explicar-la de la millor manera possible. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Jordi Pacheco ens descobreix El viejo periodismo, el nou llibre de Martín Caparrós i Agus Morales.

  Martín Caparrós i Agus Morales durant la seva intervenció al CCCB | Foto: Jordi Pacheco

  El passat 5 d'octubre va tenir lloc la presentació del llibre El viejo periodismo, de Martín Caparrós i Agus Morales, al CCCB de Barcelona. Un recull de converses sobre l’ofici en què els autors aborden els grans problemes del nostre temps, expliquen què hi ha a les seves llibretes de reporter i exposen com i per què escriuen crònica periodística. Aquesta publicació forma part de la col·lecció editorial Diálogos Voces 5W

  Durant la presentació del seu nou llibre, la conversa els va portar a reflexionar sobre la difícil cobertura mediàtica de la pandèmia, on han mancat eines i recursos per a explicar una crisi sanitària global. El periodista Morales afirmava que “el periodisme està cada cop més en la curta i en la llarga distància, no hi ha terme mitjà. Les breaking news tenen valor, però també cal comptar amb l'espai suficient per explicar les històries. I aquest any, amb la pandèmia i l’incendi a Mória, m’he adonat que es poden fer les dues coses a la vegada”.

  “Durant molts anys em vaig guanyar la vida fent periodisme per poder escriure llibres; ara sembla que em guanyo la vida escrivint llibres per poder fer periodisme”, confessa Martín CaparrósEl viejo periodismo. L'autor, llicenciat en Història a París, no va estudiar mai periodisme. Entre altres coses perquè en la seva època no existia aquesta carrera universitària i els periodistes es formaven directament als mitjans. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.