• Els documentals, en auge

  Irene Riart
  -
  4 maig, 2021

  Amb la pandèmia els patrons de consum de continguts en streaming han canviat i el gènere documental està agafant cada vegada més forçaDes del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart ens revela per què Netflix o HBO inverteixen cada vegada més recursos en produir i comprar documentals i docusèries.

  Al 2020 Netflix ha estrenat més de trenta docusèries pròpies

  Fins fa poc, els documentals eren un gènere que no destacava gaire en els cartells de les plataformes de streaming. Els darrers anys, en canvi, ha augmentat exponencialment la demanda d'aquest format audiovisual. Només a Netflix, durant aquest darrer 2020 s’hi han estrenat més de trenta docusèries pròpies i desenes d’altres documentals comprats per la companyia.

  El darrer mes de març, Parrot Analytics va realitzar un estudi sobre aquest canvi en els patrons de consum. L'estudi constata que la demanda de documentals per part de l’audiència als Estats Units va créixer un 120% durant el 2020 respecte a l’any anterior. D'altra banda, l’alta demanda també està comportant compres d’aquests continguts per xifres astronòmiques. Les plataformes de streaming cada cop inverteixen més diners en els documentals, no només en produccions pròpies sinó també en compra de tercers per obtenir-ne els drets de la seva emissió.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.