• Explicar l’ofici

  Martí Figueras
  -
  26 octubre, 2023

  Ja fa temps que el periodisme es troba en una situació agredolça mentre navega entre la cultura dels "pesca-clics" que s'ha estès per diversos mitjans de comunicació i la desinformació que impera a Internet i de la qual s'ha de defensar. Aquesta realitat posa en perill la credibilitat i la reputació del periodisme, fet que fa imperatiu destacar la importància de l'ofici i promoure'n una millor comprensió.

  Albert Llimós i Núria Juanico, periodistes d’investigació de l’ARA
  Autor:
  Francesc Melcion

  El periodista Martí Figueras es pregunta quina és la millor manera d'explicar l'ofici i ho aborda mitjançant les experiències de periodistes que sovint són convidats a impartir xerrades en entitats, col·legis i associacions per compartir les seves vivències i investigacions.

  L'impacte i la influència dels moviments com el #metoo, les revelacions de Wikileaks i les investigacions que exposen la ultradreta són mèrits indiscutibles d'uns professionals del periodisme que no dubten a aixecar les catifes que sovint es resisteixen a ser espolsades. 

  Figueras manté converses amb Núria Juanico i Albert Llimós, periodistes d'investigació de l'ARA, així com amb el fotoperiodista Jordi Borràs, la fotoperiodista Mireia Comas i l'autora i periodista d'El Periódico Sara González. A través d'aquests diàlegs, intenta entendre les inquietuds de l'audiència quan assisteixen a aquests col·loquis, com els professionals de la comunicació expliquen la seva professió i si consideren que cal promoure una major pedagogia en aquest àmbit.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.