• A la corda fluixa

  Marta Shanti
  -
  23 maig, 2018

  La crisi en l’àmbit del documental a Catalunya cada vegada es fa notar més. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Marta Shanti ens descobreix l'estat actual d'un format que mira de trobar noves vies de finançament per no estancar-se i perdre lideratge. 

  Assistents a una de les projeccions del DOCS Barcelona | Foto: DOCS Barcelona

  Malgrat que la indústria catalana del documental és líder en el sector, la crisi de TV3 després de la suspensió de la taxa sobre l’audiovisual el passat juliol, i la reclamació de més de 147 milions d’euros per l’IVA del període 2015-2017, han provocat que el documental tingui menys presència i suport a la televisió pública de Catalunya. “Podríem dir que la del documental és una crisi sistèmica, perquè és un sector directament dependent de les ajudes públiques, sobretot a Europa”, explica Jordi Ambrós, cap de produccions documentals de TV3.

  En només un any, el suport de TV3 al sector ha caigut un 62%. Sense anar més lluny, el 2016 l’aportació era de 647.000 euros mentre que l’any passat va ser només de 245.000. Una xifra que dista molt del 1.347.500 euros que TV3 invertia en documentals l'any 2011, abans que la crisi econòmica afectés de ple els mitjans de comunicació públics.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.