• La mentida d’Spotlight

  Adrián Caballero
  -
  1 març, 2016

  El Report.cat, la plataforma digital del Col·legi de Periodistes, publica una anàlisi sobre el periodisme d’investigació a partir del film del moment, Spotlight, guardonat amb els Óscars a millor guió i millor pel·lícula

  La passada matinada de diumenge Spotlight es convertia en una de les grans triomfadores de la gal·la dels Óscars. El film mostra en dues hores la investigació d’un grup de quatre periodistes (que tenia com a nom el títol de la pel·lícula) del Boston Globe que va destapar uns escàndols de pederàstia comesos durant dècades per capellans a Massachussets. El treball, mereixedor d’un premi Pulitzer, va escandalitzar la societat i va fer trontollar l’Església catòlica.

  El Report.cat analitza quin paper té el periodisme d’investigació a Catalunya i Espanya a partir de les reflexions d’Eduardo Martín de Pozuelo, redactor en cap d’Investigació de La Vanguardia i de Francesc Valls, fins fa poc subdirector de El País. L’article destaca la falta de mitjans, la precarietat del periodista freelance i recorda la figura de Xavier Vinader un referent del periodisme d’investigació i compromès.

  Llegiu al Report.cat aquest nou article que reflecteix la paradoxa de com un periodisme en crisis veu com Svetlana Aleksiévitx guanyava el premi Nobel pel seu periodisme de denúncia de llarg format, i ara Spotlights’emporta l’Òscar a la millor pel·lícula.


   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.