• La resurrecció de la premsa local als EUA

  Irene Riart
  -
  2 setembre, 2019

  Les dues empreses amb més capçaleres dels Estats Units han deixat de lluitar per dominar la premsa local del país i estudien fusionar-se. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart analitza la situació de la premsa local als Estats Units. 

  Les dues empreses amb més capçaleres dels Estats Units, Gannett Co i GateHouse Media, han deixat de lluitar per dominar la premsa local del país i estudien fusionar-se, segons va publicar The Wall Street Journal. De confirmar-se l’operació, Gannet Co -la companyia més gran en quant en circulació de diaris als EUA- i GateHouse Media -el grup amb més nombre de capçaleres del país- estarien darrere d’un de cada sis diaris d’arreu dels Estats Units.

  Gannett Co és el grup mediàtic amb més volum de circulació de diaris i, actualment, és propietària de 216 capçaleres en tot el país. La companyia està present a catorze estats, molts d’ells de la meitat est dels EUA i en zones rurals, i d’entre les seves capçaleres destaca USA Today, d’àmbit nacional i el tercer diari més gran en circulació del país. D’altra banda, GateHouse Media és propietari de 451 diaris i publicacions en 38 estats dels EUA. GateHouse, després de fer fallida el 2013, ha apostat en els darrers anys pel negoci de la premsa local i, sobretot, per la digitalització d’aquesta.

  Si es confirma la fusió empresarial entre aquestes dues companyies, el nou grup controlaria més de 650 capçaleres arreu del país, fet que suposa un de cada sis diaris que es poden trobar avui dia als quioscs. L’objectiu de l’operació és reduir costos en un sector on estan caient en picat els marges operatius en les darreres dècades i, també, crear sinergies entre diferents capçaleres que facilitin la transició digital. Aquesta operació, a més, donaria a la premsa local nord-americana una forta estabilitat econòmica en els moments convulsos que viu el periodisme al país. Nicco Mele, director del Harvard Shorenstein Center, va explicar al The Wall Street Journal que, als Estats Units, s’estima que fins al 50% de la premsa en paper té risc de desaparèixer el 2021.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.