• L’empremta periodística de Camus

  Jordi Pacheco
  -
  21 febrer, 2020

  El pensador franco-algerià Albert Camus va trobar la seva primera feina estable en el món del periodisme. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Jordi Pacheco ens destapa el perfil periodístic de l'icònic premi Nobel. 

  Albert Camus, en una imatge d'arxiu

  L’any 1938, gairebé vint anys abans que li atorguessin el Premi Nobel de Literatura, el pensador franco-algerià Albert Camus va començar a publicar columnes d’opinió al diari Alger républicain. Camus no tenia experiència periodística, però ja començava a fer-se visible en els ambients intel·lectuals com a assessor literari i impulsor de la revista cultural Rivages.

  Aliat dels més febles i oprimits, a les seves peces periodístiques va tractar temes polítics i socials. Destaca sobretot la seva tasca precursora de periodisme d’investigació, arran de l’anàlisi de la justícia colonial i els seus excessos.

  Són pocs els qui neguen la profunda honradesa intel·lectual i la coherència amb què Camus va defensar les seves idees. Seixanta anys després de la seva mort, el seu vessant periodístic ha estat reivindicat darrerament en alguns assajos, com ara Camus, periodista (Libros.com, 2016) de María Martos-Sáinz o La mirada lúcida (Anagrama, 2019) d’Albert Lladó.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.