• L’enemic de Bolsonaro

  Carla Samon
  -
  14 octubre, 2020

  Les declaracions insultants de Jair Bolsonaro contra la premsa són el pa de cada dia al Brasil, on els professionals de la informació són víctimes d’atacs i assetjaments morals que promouen el descrèdit del treball periodístic. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Carla Samon repassa el conflicte entre la premsa i el president del Brasil, agreujat des de l'inici de la pandèmia. 

  El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha destacat pel negacionisme de la pandèmia i la crítica a mitjans | Foto: Marcelo Camargo (Agència Brasil - Wikimedia)

  “El que voldria és omplir-te la boca d’hòsties”. Així va respondre a finals d’agost el president del Brasil, l’ultradretà Jair Bolsonaro, a un periodista que va preguntar-li sobre uns 14.000 € no declarats dipositats al compte corrent de la seva dona.

  La Federació Nacional de Periodistes (FENAJ) ja va alertar dels efectes “significatius a la llibertat de premsa” amb l’ascensió al poder de Bolsonaro. Aquest fet s'ha vist incrementat des dels inicis de la pandèmia, quan el president del Brasil va començar tota una campanya de descrèdit en relació amb la COVID-19. Durant el mes de març va assegurar que els mitjans “difonen exactament la sensació de por” entre la societat brasilera i va afirmar que la premsa era causant de la histèria col·lectiva.

  Entre els mesos de gener i juny del 2020, la FENAJ va registrar un total de 245 atacs verbals i amenaces contra el periodisme només per part del president Bolsonaro. Això es tradueix en gairebé deu atacs per setmana, que ja superen la totalitat de l’any anterior, i què afecten negativament a l’opinió pública sobre els mitjans nacionals i, al seu torn, estimulen la violència contra els periodistes.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.