• Manual de supervivència

  Manel Domene
  -
  18 octubre, 2021

  L'ofici del periodista se situa a la jerarquia de la perillositat. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Manel Domene revela com exercir el periodisme sabent com enfrontar els riscos.

  Els aldarulls al carrer són tot un repte informatiu pels periodistes

  Amb el coronavirus va arribar la consciència preventiva a la professió es va començar a veure periodistes preparats per 'anar a la guerra', amb armilla de premsa, casc, roba resistent, calçat adequat. El motiu pel qual no es garanteix protecció i una assegurança als periodistes és evident, perquè aquesta professió cada cop és més precària i no es pot permetre el luxe de cobrir-se les esquenes amb assegurances. 

  Davant aquest escenari, Terry Anderson, excorresponsal de l'agència Associated Press a l'Orient Mitjà i escriptor del primer Manual de Seguretat del CPJ recomana als periodistes fer una avaluació de la seguretat anticipada quan hagin de cobrir un esdeveniment potencialment perillós per tal d'obtenir un reportatge i no acabar malferit. Dins l'avaluació distingeix tres àrees bàsiques: la descripció de la missió informativa, l'anàlisi del risc potencial i les mesures per controlar el risc. Tot i així insisteix en el fet que cal adaptar l'anàlisi a les seves particulars circumstàncies.

  Es podria dir que garantir una assegurança de salut i discapacitat és un dels desafiaments més crítics que enfronten els periodistes. Per aquest motiu el Col·legi de Periodistes, des de juny de l'any passat, ha establert un acord amb AON per protegir l'exercici professional a través d'una assegurança de Responsabilitat Civil per només 140 euros l'any. Per a més informació es pot contactar amb la companyia asseguradora a través del correu periodista.rc@aon.es o trucant al telèfon 93 414 50 66.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.