• Obituaris amb ombres

  Andrea López-Tomás
  -
  11 març, 2020

  El periodisme ha de col·locar els passats de violència sexual dels nostres líders i referents culturals als seus obituaris? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Andrea López-Tomás reflexiona sobre la responsabilitat dels periodistes en la construcció mediàtica dels obituaris. 

  La mort tràgica de Kobe Bryant ha condicionat la informació sobre els aspectes foscos de la seva vida | Foto: Needpix

  Kobe Bryant, la llegenda del bàsquet, va perdre la vida en un fatídic accident d’helicòpter el passat 26 de gener, juntament amb la seva filla Gianna Maria de 13 anys. Mentre el món sencer plorava la mort d’un mite esportiu, la polèmica que es va viure a la redacció del Washington Post va desplaçar el focus d’atenció cap a l’episodi d’agressió sexual de Bryant l'any 2003. De fet, la capçalera va fer fora a una de les seves periodistes per compartir un enllaç que recordava els fets del 2003.

  Segons la periodista esportiva Gemma Herrero, en una societat cada cop més conscienciada amb els casos d’abús o assetjament sexual, els mitjans de comunicació han d'actuar com a vigilants dels més poderosos, siguin actors o esportistes. Com ja va dir l'any 2016 la columnista del Huffington Post, Angelina Chapin, “mentre celebrem la brillantor de David Bowie, hem de ser conscients de les diferents formes que ell i altres celebritats masculines abusen del seu poder”. Quatre anys després, la seva reflexió ha de ressonar en les redaccions d'arreu del món.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.