• Prou agressions

  José Luís Gómez Galarzo
  -
  12 desembre, 2017

  El passat 4 de desembre es van reunir molts professionals a la Casa dels Periodistes per parlar sobre la repressió que pateix l'ofici cada vegada més i que està sotmessa a agressions que cal eliminar. En el Report.cat, setmanari digital del Col·legi, el José Luís Gómez Galarzo ens explica com va anar la presentació del manifest i ens destaca alguns punts. 

  La llibertat d'expressió en l'àmbit periodístic ha quedat questionada davant les repressions a que s'ha  sotmès als periodistes. Actualment viuen sota pressió i fins i tot amb censures que no els permeten fer el seu treball. El manifest contra les agressions i pressions als periodistes demana, una vegada més, respecte i cap ingerència en el seu treball. 

  L'acte va ser liderat per la Degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya,  Neus Bonet, i va consistir en la lectura coral del manifest per part de Jordi López (comitè d’empresa de Tv3), Joan Maria Morros (cap d’informatius de RAC1), Sergi Vicente (director de Betevé), Marc Colomer (director de l’Agència Catalana de Notícies) i Maria Josep Recoder (degana de la facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona). També va comptar amb la presència de cares reconegudes del periodisme com Salvador Alsius, Carles Prats, Marta Corcoy de (Associació de Dones Periodistes), Rafa Gimena (demarcació de Lleida del Col·legi) i la fotògrafa, Pilar Aymerich, entre d’altres. 

  El manifest s'ha fet especialment amb la intenció de posar en primer plànol el problema de la pèrdua d'independència dels professionals de la informació i la denúncia contra les ingerències polítiques, judicials o policials que estan atemptant contra la llibertat d'expressió periodística.

  Llegeix més aquí.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.