• Què implica la llei europea sobre mitjans de comunicació?

  23 novembre, 2022

  Pressions, programes espies, agressions verbals o físiques o linxaments a les xarxes socials són algunes de les adversitats amb les quals hi viuen els periodistes i els mitjans de comunicació. La col·legiada Núria Segura ens explica què implica la llei europea sobre mitjans de comunicació.

  Christian Wigand (dreta), portaveu de Justícia de la Comissió Europea, durant l’acte que va presentar el periodista Albert Sáez, director d’El Periódico.

  La Comissió Europea ha aprovat l'esborrany de la Llei Europea de Llibertat dels Mitjans de Comunicació, que ara està pendent que també l'aprovi el Parlament Europeu i el Consell Europeu. Es preveu que aquesta legislació podria entrar en vigor el segon trimestre del 2023. 

  Un altre dels aspectes rellevants és la protecció de les fonts dels periodistes i incorpora sancions pels governs i institucions que espiïn els mitjans de comunicació, reporters o familiars. Aquesta nova normativa pretén protegir els periodistes i afavorir la transparència dels grups mediàtics.

  Christian Wigand, portaveu de Justícia de la Comissió Europea, remarca que per garantir la pluralitat, la normativa demana que els Estats avaluïn l'impacte que comporta la concentració de mitjans de comunicació en poques mans.

  Segons Wigand, amb aquesta legislació es vol propiciar que tant els periodistes com les empreses del sector de la informació treballin amb total independència. Una realitat que, segons el seu punt de vista, actualment no està garantida en tots els països de la Unió Europea.

   

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.