• Qui era el patró dels periodistes?

  Marta Santisteban
  -
  26 gener, 2023

  Sant Francesc de Sales és el patró dels periodistes i se celebra cada 24 de gener. Aquest paper li va atorgar Papa Pius XI recordant que "els periodistes han de mostrar en qualsevol moment que el rigor sempre ha estat unit a la moderació i la caritat, que era la característica especial de Sant Francesc".

  Sant Francesc de Sales patró dels periodistes.

  Francesc de Sales era sacerdot a la regió calvinista de Chablais. Ja es donava per perduda la fe catòlica, però ell va aconseguir evangelitzar gran part de la població a través de l’escriptura d’unes octavetes que repartia a les cases, i gràcies a una gran tasca de suport i acompanyament a les persones més vulnerables. Per això se'l considera el primer gran escriptor cristià des dels apòstols.

  La seva tasca va tenir molt èxit i la seva popularitat va créixer dins de les estructures de l'Església. La seva proximitat en els sermons i la tasca periodística dels seus fulletons informatius havien donat el seu fruit i l'audiència no deixava de créixer.

  En commemoració de Sant Francesc de Sales, el 24 de gener el Papa Francesc va publicar una carta catòlica i a diferents punts de Catalunya es va celebrar una Missa en record a Francesc de Sales i a més periodistes.

  La història de Sant Francesc encara ressona als nostres dies. Avui en dia el periodisme continua sent un ofici vocacional.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.