• Un pas contra la desinformació

  Irene Riart
  -
  21 setembre, 2020

  Facebook exportarà la seva eina de notícies, Facebook News, a diversos països europeus, l'Índia i el Brasil. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart informa sobre la lluita que està lliurant aquesta xarxa social contra la desinformació. 

  Facebook News arribarà cada cop a més països | Foto: Nghia Nguyen (Unsplash)

  Facebook News és una nova funció de la plataforma que fins ara ha funcionat exclusivament als Estats Units on els usuaris disposen d’una safata d’entrada de notícies personalitzada d’acord amb els seus interessos. El passat 25 d'agost la plataforma de Mark Zuckerberg va anunciar que exportaria aquesta eina al Regne Unit, Alemanya, França, l'índia i el Brasil. D'aquesta manera, Facebook fa un pas endavant en la seva lluita contra la desinformació, i en favor de la reconciliació amb el món periodístic. 

  L'empresa establirà acords amb diversos mitjans per fer arribar la informació als usuaris. A més, s'inclourà l'opció de vincular el perfil de l'usuari amb les seves subscripcions als mitjans digitals. Aquesta eina hauria de millorar les relacions entre Facebook i els mitjans, que fins ara havien vist amenaçat el seu model de negoci per la irrupció de les xarxes socials. 

  La periodista Irene Riart alerta sobre els riscos que comporta la selecció de continguts a través de l'algoritme, que pot acabar derivant en bombolles informatives on l'usuari no rep les notícies més rellevants, sinó les que poden interessar-li. A trravés de la personalització de la informació, Facebook vol crear una experiència de valor per als seus usuaris.

   

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.