Serveis d’assessorament


 • Posem al teu servei els millors professionals, que t’assessoraran gratuïtament. El Col·legi t’ofereix diferents serveis d’assessorament en format presencial* (o per videoconferència), telèfon i correu electrònic. Tot seguit veuràs el ventall que tens a disposició. 

  *Durant la pandèmia i per qûestions sanitàries les consultes seran virtuals

  Busques feina i necessites orientació laboral? Ets freelance i vols administrar-te fiscalment? El Col·legi de Periodistes posa al teu servei els millors professionals que et podran assessorar de manera gratuïta. Pots realitzar una consulta de franc l'any per cada servei d'assessorament.

  Assessorament laboral

  Aquest servei es presta els dilluns alterns a la tarda amb un orientador professional que ajuda els col·legiats i col·legiades a guiar-se en les situacions d’atur o bé a redefinir la seva trajectòria professional.

  Assessorament fiscal

  El servei d’assessoria fiscal, a càrrec d'AFISEC Serveis Empresarials, ofereix un servei personalitzat i gratuït a tots els col·legiats/des, que inclou l’atenció i orientació privada els dilluns alterns a la tarda.

  Assessorament jurídic

  El servei d'assessorament jurídic, a càrrec del bufet Gay-Rosell & Solano, ofereix assessorament gratuït per a tots els col·legiats/des en qüestions de dret civil i laboral. El servei és personalitzat i s’ofereix els dimarts a la tarda.     

  Assessorament en entorns digitals i electrònics

  Els col·legiats i col·legiades poden realitzar consultes sobre els drets de la personalitat, la reputació digital i els delictes a Internet, el dret a l’oblit (cercadors, hemeroteques digitals ...) i els límits del dret d’informació d’Internet. A més, d'aspectes que englobin els drets de propietat intel·lectual, especialment referit als continguts digitals i a la distribució i comunicació d’obres protegides a Internet: articles, reportatges, notícies i entrevistes, fotografies i reportatges fotogràfics, enllaços a webs, agregadors de notícies i similars. La firma Global Legal Data s’encarrega d’aquest assessorament.

  En tots els casos, cal demanar cita prèvia a través de l’adreça assessorament@periodistes.cat. Expliqueu el motiu de la consulta, l'àmbit i recordeu deixar un telèfon de contacte!