Dinar-Tertúlia amb Francesc Canosa

 • El periodista Francesc Canosa presenta a Lleida el llibre ‘Història del Periodisme de Catalunya’. I ho farà amb un dinar-tertúlia organitzat per la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes.

  Dia: 4 juliol

  Hora: 14:30 h

  Lloc: Espai Gastronòmic FECOLL

  Preu: 13 € Col·legiats  / 16 € No Col·legiats

  Inscripcions: Inscriu-te a lleida@periodistes.cat  Data límit: divendres 30 juny

  ‘Història del Periodisme de Catalunya’, editat per SAPIENS.

  L’obra, de tres volums i que ha comptat amb la participació de 50 especialistes, repassa la història de la comunicació des del segle XVI fins a l’actualitat i compta amb més de 700 fotografies. 
  El primer volum abasta des dels inicis fins a la Guerra Civil: s’hi explica el paper que van tenir les gasetes durant el segle XVII, el paper de la premsa humorística o el sorgiment de la premsa de masses a l’inici del segle XX. El segon se centra en la dictadura franquista i explica des del fenomen de la censura fins a la clandestinitat, passant per la importància que va adquirir la ràdio o la pervivència del català. Finalment, el tercer abasta des de la Transició fins avui, i posa un especial èmfasi en la normalització de l’ús del català a la premsa i la transformació dels mitjans arran de la irrupció de les noves tecnologies.

  Lleida

  Rambla de Ferran, 21, 25007 Lleida (Espai Gastronòmic FECOLL)
  4 juliol, 2017 (14:30)