• Andreu Caralt i Oriol Gracià presenten el documental "A les fosques"

  4 octubre, 2018

  Els col•legiats Andreu Caralt  i  Oriol Gracià van presentar ahir, a la seu del Col•legi de la demarcació, el documental A les fosques. La memòria de la Tortosa bombardejada, sobre l’evacuació de la ciutat durant la Guerra Civil.

  El documental, que s’estrenarà el diumenge vinent a l' Observatori de l' Ebre de la població de Roquetes, recull el relat de dotze supervivents dels bombardejos de Tortosa que expliquen les seves experiències sobre l’ evacuació de la ciutat i sobre la vida que, posteriorment, van portar a les serres de Boix i del Coll de l’ Alba.

  Aquest projecte ha posat a treballar plegats els periodistes Andreu Caralt, cofundador de l’empresa  Terra Enllà, especialitzada en serveis de memòria històrica, i Oriol Gracià, de l’empresa  Bluverd Comunicació. Els periodistes van explicar que el documental  va néixer amb la voluntat de donar veu als supervivents dels bombardejos que van participar el passat mes d’abril en l’acte commemoratiu del vuitantè aniversari d’aquests fets, fent un recorregut cronològic des de final de la guerra civil i l’ inici de la postguerra.

  Les dotze persones entrevistades que protagonitzen el documental tenen unes edats compreses entre els 81 i els 98 anys i les seves experiències viscudes de primera mà es complementen amb la recerca periodística feta en els arxius i hemeroteques del territori. Una tasca que ha estat enllestida des de maig d’ enguany i, sobre tot, durant els mesos de l’estiu, i que ha comptat amb el patrocini del departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i l’ Ajuntament de Tortosa.

  Els autors del documental també van explicar que el seu treball s’estructura a partir de tres fragments del Diario en tiempo de guerra del Pare Lluís Rodés  Campderà, director de l’ Observatori de l’ Ebre de Roquetes.

  A banda de la seva estrena el diumenge vinent, A les fosques  es veurà també dins la primera edició de Front. Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau, que neix amb la finalitat de donat a conèixer, a través del format audiovisual, els conflictes bèl•lics presents i passats, i que s’ha programat a les poblacions de Roquetes, Valls i Tarragona durant aquest mes d'octubre.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.