• Aquest divendres es lliura el Premi de Salut i Drets Socials

  3 abril, 2024

  Els guanyadors es donaran a conèixer en un acte públic conduït per la periodista Sara Sans i presidit pel conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que tindrà lloc aquest 5 d'abril, a les 18h, a la sala Muralla del Centre Tarraconense El Seminari.

  El veredicte del jurat es farà públic aquest divendres en un acte conduït per Sara Sans

  Els finalistes són:

  Premi de Periodisme en la modalitat Nacionaldotat amb 3.000 euros i al qual optaven treballs publicats a mitjans de l’àmbit català:

  • «Operadors turístics es lucren acollint famílies desnonades», d’Anna Iñigo, Gemma Garcia Fàbrega i Víctor Serri, publicat a La Directa el 27 de març de 2023.
  • «Orgullosos de ser autistes: "És una manera diferent de veure el món"», de Beatriz Pérez, publicat a El Periódico el 18 de juny de 2023.
  • «L'oportunitat de l'acolliment familiar: "D'una nena morta de por a una nena plena de vida"», d’Elisabet Pedrosa, emès a Catalunya Ràdio el 30 d’abril de 2023.

  Premi de Periodisme en la modalitat Local, dotat amb 2.000 euros i al qual optaven treballs elaborats per periodistes locals sobre temàtiques de les comarques del Camp de Tarragona:

  • «Ocell de foc: Acompanyar joves amb patiment emocional», de Miguel González Richart, emès a Tarragona Ràdio el 28 de novembre de 2023.
  • «La vida se m'ha fet curta": els 100 anys de 3 veïnes de Pira, a la Conca de Barberà», de Núria Sabaté i Marta Tersol, emès a TV3 el 28 de març de 2023.
  • «Quan començo a estimar-me és quan m'adono que estic al cos equivocat», de Paula Jansà, emès a Canal Reus el 17 de maig de 2023.

  Aquesta primera edició del Premi de Periodisme Salut i Drets Socials, convocada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent, ha rebut un total de 31 treballs periodístics publicats o emesos a premsa, mitjans digitals, portals informatius, ràdio i televisió de tota la geografia catalana durant el 2023, sobre temes relacionats amb dependència, serveis socials, família i infància, joventut, gent gran, discapacitat, col·lectius vulnerables, igualtat de gènere, immigració, pobresa i inclusió social, voluntariat, civisme i valors.

  El jurat ha estat format per Ana Macpherson, periodista científica especialitzada en sanitat que durant 25 anys va treballar a La Vanguardia; David Ortega, periodista col·legiat i adjunt de Comunicació del Departament de Salut de la Generalitat; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes; Jordi Farré, professor agregat dels Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili i investigador d’ASTERISC, Grup de Recerca en Comunicació; i Òliver Márquez, responsable de comunicació de la Xarxa Santa Tecla.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.