• Catorze mitjans del territori col•laboren en el debat municipal de Tortosa

  21 maig, 2015
  Amb la col•laboració de catorze mitjans i corresponsals del territori, el Col•legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre va realitzar ahir a Tortosa el debat de les municipals 2015 amb els alcaldables amb representació a l’actual Consistori
  Joan Revillas
  Joan Revillas

  Sense grans enfrontaments i amb moments de bon humor per parts dels sis candidats, durant una molt ajustada hora i mitja es van exposar els projectes que les diferents formacions polítiques tenen per a la ciutat, especificant les solucions que es proposen a temes pendents i futurs. L’acte va ser presentat a la primera part per Sílvia Tejedor, presidenta del Col·legi a la demarcació, i Núria Mora, directora de l’emissora municipal Ràdio Tortosa. La segona part del debat va ser conduït pels periodistes Gustau Moreno, de la televisió local Canal 21 i el digital La Marfanta, i per Dani Gutiérrez, de la televisió, també local, CanalTE.

  L’acte estava estructurat en quatre principals blocs, el primer dels quals demanava què es faria en cas de governar. En les rèpliques i contrarèpliques corresponents, l’actual alcalde de Tortosa, Ferran Bel, de CiU, va haver de respondre les nombroses al·lusions que li feien, tornant una i altra vegada a contradir al candidat socialista, Enric Roig, pel que fa als números del dèficit pressupostari municipal.

  En el segon bloc del debat, dedicat a conèixer les propostes dels candidats en el tema del projecte de les noves piscines municipals i sobre les formes de dinamitzar la ciutat, es podria dir que hi va haver acord entre tots pel que fa al tema de les piscines, que s’havien de fer i que la seva gestió havia de ser pública, malgrat que el candidat socialista va discrepar de nou fortament amb l’alcalde proposant una gestió mitjançant concessió administrativa. També dins el segon bloc del debat, i pel que fa al tema de com potenciar la ciutat, l’aposta per la promoció turística, ja actualment en marxa, va ser també gairebé unànime. Es van fer puntualitzacions per part de Josep F. Molclús, d’ERC, que va recordar l’important que era aquest punt tenint en compte el 20% d’atur de la ciutat, i per part de Jordi Jordan, de Movem Tortosa (plataforma capitanejada per ICV, ja present a l’actual consistori), que, d’ entre altres coses, va recordar la proposta de candidatura de la ciutat com a Patrimoni de la Humanitat, que compta amb el suport Mayor Zaragoza, ex director general de la UNESCO. En aquest apartat Xavier Dalmau, del PP, va posar damunt la taula la necessitat d’implementar polítiques d’ajut a la dona treballadora.

  En el tercer bloc del debat els periodistes del territori van tenir l’oportunitat de fer també algunes preguntes, dirigides alhora als sis candidats i, finalment, el debat es va tancar amb la petició del vot per part de cada candidat. Se’ls va preguntar sobre el funcionament del reglament de participació ciutadana, sobre si es faria o no un nou hospital, sobre el projecte de Pla Estratègic de la ciutat i sobre els possibles pactes postelectorals. En aquest últim punt es van donar els moments més curiosos del debat, sobretot quan Jordi Casanova, de Plataforma per Catalunya, va manifestar que “ no contemplem cap pacte de govern amb cap partit que considerem casta

  Malgrat el fort debat polític que està vivint el país en relació a la transcendència d’aquests eleccions municipals en relació a la convocatòria del 27S, en cap moment, ni els periodistes ni cap dels candidats, va fer la més mínima al·lusió al tema nacional.

  El debat es va realitzar en directe, amb assistència de públic, a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa i va ser enregistrat per poder se emès posteriorment per les ràdios i les televisions locals.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.