• Comunicar però no difondre

  26 novembre, 2019

  El bisbe de Girona, Francesc Pardo, comparteix amb una dotzena llarga de periodistes un  dinar "Off the Record"

  Un moment del dinar "Off the Record" amb el bisbe Francesc Pardo.
  3 desembre, 2019
  Autor:
  Xavier Roca

  El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha estat el protagonista del darrer "Off the Record" organitzat per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i va seure a taula per dinar amb tretze periodistes que van poder formular-li tota mena de preguntes i exposar-li dubtes i opinions.

  Els "Off the Record" són àpats als quals es convida un personatge d'interès per tal que conversi amb total llibertat i franquesa amb els periodistes assistents, amb el compromís que tot allò que es digui durant aquesta activitat no serà fet públic per cap mitjà. El nombre de comensals es limita sempre a una quinzena de persones, perquè es vol potenciar la proximitat i la interactuació de tots els participants. Els col·legiats tenen sempre preferència a l'hora d'inscriure's als "Off the record", i només en cas que quedin places lliures hi poden accedir periodistes que no estiguin col·legiats. 

  Francesc Pardo i Artigas (Torrelles de Foix, 1946) va ser nomenat bisbe de Girona el 16 de juliol de 2008 pel Papa Benet XVI. Va rebre l'Ordenació Episcopal el 19 d'octubre del mateix any a la Catedral de Girona, i va prendre possessió de la diòcesi el mateix dia. 

  Pardo va ser el primer bisbe català en fer un pronunciament explícit de petició de perdó "pels insults i menyspreus d'una cadena de televisió vinculada als bisbes" en clara referència a 13TV. Ho va fer en l'homília del dia de Sant Narcís de l'any 2013, en la qual també va considerar que l'Església ha de defensar els drets fonamentals dels ciutadans, entre els quals hi ha el de "poder opinar i ser escoltats en decisions fonamentals que afecten la seva vida i societat".

  En l'homilia amb motiu de la diada del patró de Girona d'aquest passat octubre, el bisbe va demanar l’"alliberament dels dirigents polítics i líders socials condemnats" amb penes de presó i inhabilitació per l’1-O i va fer va fer una crida a no utilitzar la "violència" per "cercar la solució dels problemes".

  Sobre els casos de pederàstia que en els darrers anys han esquitzat l'Església, el bisbe de Girona ha considerat que la majoria de capellans viu "amb fidelitat i dignitat la seva opció pel celibat".

  De què van parlar el bisbe Francesc i els periodistes que van assistir a l'"Off the Record", com no podia ser de cap altra manera, només ho saben ells. 

   

  • Foto:
   A.E.T.
  • Foto:
   A.E.T.
  • Foto:
   A.E.T.
  • Foto:
   Xavier Roca

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.