• Concentració de rebuig a a l'atemptat contra Charlie Hebdo

  8 gener, 2015
  Més de 200 persones han pres part en l'acte en solidaritat amb el setmanari satíric francès i a favor de la llibertat d'expressió

  Els periodistes gironins i la Junta de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya s'han afegit a la concentració silenciosa convocada per la Delegació Territorial de la Generalitat per mostrar el rebuig a l’atemptat contra el setmanari satíric francès Charlie Hebdo .

  Periodistes, polítics, representants de les forces de seguretat i ciutadans anònims s'han aplegat davant l'Oficina d'Atenció Ciutadana a Girona per mostrar, amb un minut de silenci,el seu rebuig al brutal atemptat contra la revista francesa i el seu suport als periodistes de Charlie Hebdo i a la llibertat d'expressió. En total, més de dues centes persones-encapçalades per l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont; el director dels Serveis Territorials d'Interior, Albert Ballesta; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; i el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Ventura- han participat en aquest acte. El Col·legi ha repartit entre els assistents cartells amb la frase "Je suis Charlie", que s'ha convertit en l'emblema de la solidaritat amb aquesta revista.

  Després del minut de silenci, Carles Puigdemont, que també és periodista, ha fet un breu discurs lamentant la "carnisseria" comesa a París i recordant que Girona està "al costat de la democràcia i la llibertat". La concentració ha finalitzat amb un aplaudiment de tots els assistents.

  El mateix dia de l'atemptat, la Junta de Govern del Col·legi ja va expressar la seva condemna i indignació pel brutal atac: "Fets com aquest representen un execrable atemptat contra la vida de les persones, però també contra el dret fonamental a la llibertat d'expressió. El periodisme és una eina bàsica per al bon funcionament de qualsevol democràcia i les víctimes del brutal atemptat només són periodistes que expressen lliurement el pensament de la societat en la que vivim".

  Entre la dotzena de víctimes mortals de l'atemptat hi ha el director de la revista Charlie Hebdo, Stéphane Charbonnier, Charb , i alguns dels dibuixants. El periòdic ja havia estat objecte d'amenaces en el passat per haver publicat caricatures de Mahoma.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.