• Coneix qui són els finalistes del Mañé i Flaquer

  21 novembre, 2023

  El jurat de la XXXVI edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer ha fet públics avui els finalistes a les diferents categories d’aquesta convocatòria.

  En aquesta edició, s'han rebut 130 treballs que optaven a alguna de les quatre categories convocades

  Un total de 130 treballs optaven al premi, organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Repsol, com a patrocinador, i el Port de Tarragona, com a col·laborador: 28 en la categoria Camp de Tarragona, 47 en la modalitat de Periodisme Turístic, 18 en la de Comunicació Local i 37 en la de Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

  Després de la deliberació del jurat, els finalistes són:

  Premi Camp de Tarragona, dotat amb 8.000 euros:

  • Insostenible”, de Christophe Sion i Rafa Marrasé, emès al programa Sense Ficció de TV3 el 20 de juny de 2023
  • Tarragona, com respires?”, de Clara Pagès i Neus Jover emès a Tarragona Ràdio el 4 de setembre de 2023.
  • Bombes sobre Tarragona”, de Joana Zapata, Sergi Martín, Òscar Martín i Meritxell Navarrete, emès a TAC12 el 6 d’abril de 2023.

  Premi de Periodisme Turístic, dotat amb 6.000 euros i el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre la vila per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català:

  • “El turista 1.999.999 (Guiri él, guiri tú,guiri yo)”, de Berta Jiménez Luesma, publicat al número 43 (juny de 2023) de Jot Down Magazine.
  • El viaje estático o cómo nos movemos en la quietud”, de Laureano Debat, publicat al mitjà digital Coolt el 31 de juliol de 2023.
  • El bombero de Valparaíso”, de Rafa Pérez, publicat al mitjà digital Kamaleon Viajes el 25 de setembre de 2023.

  Premi de Comunicació local, dotat amb 3.000 euros:

  Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotat amb 3.000 euros:

  • “Fragments”, d’Alba Rodríguez, presa el 24 de setembre de 2023 i publicada el 25 de setembre a @tgnajuntament.
  • “Sense llar”, de David Oliete, realitzada el 3 de juny de 2023 i publicada al número 62 de la Revista Fet a Tarragona.
  • “Fluint amb el Trapezi”, de Laia Solanellas, realitzada l’11 de maig de 2023 i publicada el 12 de maig de 2023 al mitjà Tarragona Digital.

  En aquesta edició, formen part del jurat Neus Bonet, editora i presentadora de l’informatiu de Catalunya Ràdio “Catalunya migdia cap de setmana” i Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere 2020; Jordi Farré, professor agregat dels Estudis de Comunicació de la URV i investigador d’ASTERISC, Grup de Recerca en Comunicació; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i, com a novetat, Glòria Serra, presentadora del programa “Equipo de Investigación” a La Sexta, tertuliana a RAC1, columnista a La Vanguardia i Premio de honor a la labor más responsable en comunicación y empresa social 2019.

  D’altra banda, el jurat del Premi de Fotoperiodisme està integrat per Sandra Balsells, Premi Ortega i Gasset a la Millor Labor Informativa (2006) i docent de la Universitat Ramon Llull des del 1995; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Anna Surinyach, fotoperiodista i editora de fotografia de la revista 5W.

  Tota la informació del premi es troba disponible al web www.premimanyeiflaquer.cat.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Premis:
  Premi Mañé i Flaquer de Periodisme

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.