• Convocat el primer concurs d'humor gràfic sobre drets laborals

  15 juliol, 2015
  Jaume Capdevila, Kap, i el periodista marroquí Ali Lmrabet formaran part del jurat del concurs d'abast internacional presentat públicament a la demarcació Catalunya Central del CPC. L'associació l'Oliva i la CGT Catalunya en són els organitzadors.
  Presentació del Concurs d´Humor Gràfic en Drets Laborals a Manresa a càrrec d'Ermengol Gassiot (al centre), Francesc Sol (a la dreta) i Moisès Rial.
  Presentació del Concurs d´Humor Gràfic en Drets Laborals a Manresa a càrrec d'Ermengol Gassiot (al centre), Francesc Sol (a la dreta) i Moisès Rial.

  El Primer Concurs d'Humor Gràfic sobre Drets Laborals neix amb l'objectiu de promoure el debat i la reflexió sobre la situació dels drets laborals com a drets humans. El concurs ha estat impulsat per l'associació l'Oliva i la CGT Catalunya i és obert a tots els dibuixants i humoristes gràfics d'arreu del món.

  El termini de presentació dels treballs participants serà obert fins el 31 d'agost. A continuació s’obrirà una campanya de micromecenatge amb la finalitat d'aconseguir finançament per poder desenvolupar, per una banda, un llibre amb la selecció dels millors 80 dibuixos rebuts, així com una exposició itinerant i materials educatius i de sensibilització sobre la temàtica de l'humor gràfic i els drets laborals. El concurs es va presentar públicament, dijous passat, a la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb la presència del Secretari General de CGT Catalunya, Ermengol Gassiot, de Francesc Sol, Coordinador de l´Associació l´Oliva i de Moisès Rial, Secretari de Comunicació de CGT Catalunya.

  Esperen que el concurs ajudi a respondre a alguna d'aquestes qüestions: Quina és la percepció internacional al voltant de la situació dels drets laborals? Els Drets Laborals de les persones treballadores, entesos com a Drets Humans, estan sent respectats? Quin és l’impacte de la situació actual dels drets laborals sobre les persones i sobre la societat? Quina relació hi ha entre capitalisme i treball? Les llibertats civils i polítiques, com el dret a la llibertat sindical o a la vaga, estan garantits? Hi ha dignitat en el treball? Drets com, per exemple, el de la llibertat sindical, el de no treballar per la força, el de les persones immigrants, el dret a un salari digne, a una pensió, o a la seguretat i la a salut a la feina, així com el dret a la protecció de la maternitat i a la no discriminació al lloc de treball, entre d’altres, com estan?

  El jurat

  El Jurat del Concurs està format per:

  Ali Lmrabet,(Tetuan, 1959) Periodista marroquí independent internacionalment reconegut per la seva lluita per la llibertat de premsa des de l’humor gràfic com a eix central. Lmrabet ha començat recentment una vaga de fam per denunciar la situació dels drets humans i la llibertat d’informació al Marroc.

  Jaume Capdevila (Berga, 1974), KAP, ninotaire català, col·laborador a diferents mitjans de premsa escrita, compromés amb la seva professió i les llibertats.

  Mireia Bazaga.(Girona, 1983). Advocada laboralista,Civil i Penal . Membre del Col.lectiu Feminista Malapècora de Girona i Salt. Secretaria de Jurídica de CGT Catalunya

  Un/a persona delegada de l´Associació l’Oliva

  Moisès Rial (Puig-reig,1974). Treballador Social. Orientador Laboral. Consultor TIC. Membre de l'Ateneu Columna Terra i Llibertat de BERGA.Secretari de Comunicació de CGT Catalunya.


  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.