• Descobreix la selecció de llibres d'estiu del Centre de Documentació Montserrat Roig

  24 juliol, 2023

  A l'estiu, prop del riu o del mar, sempre és un bon moment per descansar i gaudir de la lectura. Per aquest motiu, el Centre de Documentació Montserrat Roig del Col·legi de Periodistes ha elaborat una llista de llibres que aborden temes diversos i apassionants. Des de l'amistat i les relacions humanes, fins a la transició, la situació política i social a França i a Rússia, i relats sobre personatges que exploren els límits de la il·legalitat. 

  El Centre de Documentació de Montserrat Roig et proposa una llista de llibres per aquest estiu
  Autor:
  Fang Wei Lin
  Font:
  Font: Unsplash

   

  Les paradoxes de l'amistat de Manuel Milián Mestre

  "Les paradoxes de l'amistat" és la memòria de Manuel Milián Mestre que explora les seves relacions amb amics amb ideologies i punts de vista diferents. La pèrdua d'alguns d'ells l’ha suscitat a reivindicar el valor de l'amistat com a descoberta de l'altre, del diferent. És un fascinant viatge pels seus vincles amb personalitats antagòniques com Carles Santos, Rafael Alberti, Baltasar Porcel, Camilo José Cela, Ramón Tamames, Roger Garaudy i el cardenal Tarancón.

  Crónica sentimental de la transición de Manuel Vázquez Montalbán

  "Crónica sentimental de la transición" de Manuel Vázquez Montalbán és un recull de cròniques publicades inicialment al suplement d’El País entre el gener i l’agost de 1985, que ara es publiquen i formen una obra clau per entendre l’etapa de la Transició espanyola. El llibre reflecteix sobre l'evolució de la mentalitat de la gent i el canvi de to moral d’una societat paternalista i autoritària cap a una recerca més democràtica.

  El año que llegó Putin d'Anna Bosch

  "El año que llegó Putin" d’Anna Bosch ofereix una visió profunda de la societat russa i la política internacional després de l'ascens del president Putin. Bosch està especialitzada en política internacional i ha estat la corresponsal de RTVE a Washington, Londres i Moscou. Va ser testimoni de com el comunisme va ser substituí pel capitalisme i de com aquell canvi en el sistema polític i econòmic va deixar milions de russos empobrits i humiliats. L’autora ens revela els canvis crucials en el sistema polític i econòmic de Rússia per tal d’entendre el règim autoritari actual de Putin i la invasió d’Ucraïna.

  Totes les cares de França de Montserrat Besses

  El llibre "Totes les cares de França" de Montserrat Besses ofereix una visió profunda de França enmig de la crisi internacional, les protestes massives i la polarització internacional. La periodista, amb una sòlida experiència com a corresponsal de TV3 a París i una vinculació de més de quaranta anys amb el país, presenta un retrat incisiu i actual d'aquesta nació. A la portada del llibre, el símbol de Marianne, l'encarnació de la República Francesa, amb els valors d'igualtat, llibertat i fraternitat, serveix com a fil conductor per a comprendre les múltiples cares de França en aquest complex context.

  Si la memòria no ens falla de Quim Monzó i Sergi Pàmies

  Fruit de l'amistat que van iniciar als anys vuitanta, Monzó i Pàmies comparteixen un vincle profund. Han compartit copes i restaurants, llibres i pel·lícules, obsessions i compulsions. En una extensa entrevista de més de dotze hores, aborden temes com la família i la infància, els canvis socials, la Barcelona moderna, la seva col·laboració en programes de ràdio, l'articulisme, la llengua dels seus llibres i la seva visió sobre la literatura. Aquest diàleg revelador ens brinda una visió enriquidora sobre les seves vides i carreres com a escriptors i amics.

  Canalles: històries verídiques sobre estafadors, assassins, rebels i malefactors de Patrick Radden Keefe

  L’aclamat autor de “No diguis res” i “L’imperi del dolor", torna amb un nou llibre titulat “Canalles” on a través del recull de dotze articles, explora les històries de persones immerses en activitats il·legals. L’autor busca les raons i indaga sobre el costat més fosc de l'ésser humà per tal de descobrir les motivacions que condueixen a certes persones a ser estafadors, malversadors, falsificadors o traficants. Concretament, l'escriptor narra la història del traficant d'armes Monzer al-Kassar conegut com el "príncep de Marbella", el cas de l'abocada "del diable" que representa els pitjors criminals sentenciats a pena de mort, o Chapo Guzmán qui explica la seva vida de fugitiu després d'escapar d'una presó d'alta seguretat, entre d'altres.

  El Centre de Documentació posa a la disposició de tots els col·legiats i col·legiades el servei de préstec dels més de 8.000 títols de temàtica professional de què disposa. Aquest servei es pot sol·licitar presencialment, al Centre de Documentació, o fent la reserva a través d'aquest catàleg per passar a recollir-lo posteriorment. Cada col·legiat/da pots demanar un màxim de 5 documents durant vint-i-un dies naturals, amb opció de pròrroga.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.