• Divendres es lliuren les Petxines de la Informació 2015

  7 juliol, 2015
  Els col·legiats/des tarragonins votaran la millor i la pitjor font informativa dels últims dotze mesos, en el marc de la vint-i-quatrena edició de les Petxines de la Informació, aquest 10 de juliol, a les 20.30 h, als jardins del Teatre Metropol.

  La Festa de les Petxines de la Informació, que en aquesta edició serà conduïda pels periodistes tarragonins Danae Boronat i Quim Pons, és la cita anual dels periodistes tarragonins, durant la qual els col·legiats voten la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes, i la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació.

  Enguany, els nominats a la Petxina Oberta són els gabinets de comunicació de l’Ajuntament de Torredembarra (per la gestió de la comunicació en una situació de crisi municipal); dels Bombers de la Generalitat (per la disponibilitat dels seus professionals a l’hora d’atendre les peticions dels mitjans); i de l’AEQT (per la gestió fluïda de la informació generada per la indústria química tarragonina).

  A la Petxina Tancada opten el gabinet de comunicació de Tarragona dels Mossos d’Esquadra (per la poca predisposició a facilitar informació als periodistes); el gabinet de comunicació del Port de Tarragona (per la manca d’informació del dia a dia generada pel segon port de Catalunya i un dels agents econòmics més rellevants de les comarques de Tarragona) i l'Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF) (per normalitzar la desinformació en temes d’interès al Camp de Tarragona, principalment el tercer fil).

  A més, la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi lliura la Petxina Daurada en reconeixement a la trajectòria professional i la valuosa experiència d’un periodista. Enguany, de Xavier Graset, director i presentador a Catalunya Ràdio de L’Oracle i flamant Premi Nacional de Comunicació 2015.

  A excepció d'aquesta distinció honorífica, els guanyadors de les petxines es decidiran in situ la nit de la festa, que començarà a les 20.30 hores amb l’apertura de les urnes perquè els col·legiats i col·legiades puguin dipositar-hi el vot. A les 21.00 hores, començarà la gala de lliurament dels guardons i, un cop entregades les estatuetes, es farà la ja tradicional rifa entre tots els col·legiats i col·legiades que hagin participat a les votacions.

  Aquesta rifa és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, la Cooperativa Falset Marçà, el Consell Regulador de la DO Tarragona, Port Aventura, Repsol, Associació de Càmpings de Tarragona, Càmping Playa Mont-roig, Càmping l’Estanyet, Càmping Els Parts Village, Càmping Serra de Prades, NW Reus i Fet a Tarragona.

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.