• Dos periodistes col·legiats ens han dit adéu

  27 novembre, 2018

  Aquest cap de setmana ens ha deixat Sara Masó, col·laboradora de la revista Capçalera, i Juan Segura Palomares, un perico històric conegut, entre altres fets, per ser l’autor del llibre Cien años de historia del RCD Espanyol de Barcelona, publicat amb motiu del centenari del club.

  Foto Juan Segura Palomares: Patricia Simón (La Vanguardia)

  La periodista i col·laboradora de la revista Capçalera, Sara Masó, era fàcil de trobar-la al Centre de Documentació Montserrat Roig de la seu barcelonina del Col·legi o a la Sala d’Actes prenent apunts en la seva llibreta. Sempre a la recerca de la informació per a la secció del "Dia a Dia" de la revista Capçalera, on va col·laborar des de la seva creació l’any 1989. La Sara deixa un buit, també, entre el personal del Col·legi i el consell de redacció de la revista que sempre l'ha tingut en gran estima. 

  Sara Masó va formar-se com a periodista en la primera promoció de la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB l'any 1976. Va treballar com a periodista a Diario Femenino i a la redacció de local de Mundo Diario sota la direcció de Ramon Solanes i Josep Pernau. En fer fallida el Grup Mundo va col·laborar durant un any i mig a la secció d’espectacles de La Vanguardia, secció de la qual la seva germana, Àngels Masó n’era crítica de cinema i redactora en cap. 

  El 1984 va treballar per a l’Ajuntament de Barcelona com a cap de premsa del districte de Gràcia i a l’any olímpic, 1992, s’integra al departament de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona durant el mandat del llavors alcalde Pasqual Maragall.

  Sara Masó va rebre l’octubre de  2006 el premi Rosa del Desert a la trajectòria professional que atorga l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Precisament l'ADPC també li va fer un perfil biogràfic a periodistes en temps difícils

  Juan Segura Palomares, un perico històric

  Els seus coneguts el destaquen com un gran comunicador. Llicenciat en periodisme i actor de teatre, la seva vida professional va estar molt lligada al club blanc i blau de la capital catalana. Va ser assessor personal del president Juan Vilà Reyes, i va crear el primer gabinet professional de comunicació d’un club de futbol al nostre país.

  Entre les seves obres hi ha el llibre commemoratiu del centenari del club celebrat l’any 2000, Cien años de historia del RCD Espanyol de Barcelona, i va ser també l’autor de la lletra de l‘himne actual del club.

  Juan Segura Palomares també va ser director del Diari de Barcelona i del setmanari Barcelona Deportiva. Va col·laborar a diferents mitjans de comunicació com Mundo Deportivo o RTVE.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.