• El Col·legi de Periodistes de Catalunya considera que la Junta Electoral Central s’extralimita en les seves funcions

  28 novembre, 2017

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya considera del tot inadmissible que la Junta Electoral Central es prengui la llibertat de decidir com s’ha de fer la informació en els mitjans públics, emparant-se en una suposada vulneració del principi de neutralitat informativa. 

  La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya entén que la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de prohibir a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) l’ús d’expressions com “consellers empresonats” o la llista del president”, o no admetre que es parli de “consellers” o “president”, representa una intromissió en tota regla a un dels pilars fonamentals de la  democràcia, com és la llibertat d'informació i la no ingerència política. A més representa un menyspreu inadmissible i intolerable a la feina dels periodistes, que queden relegats i menystinguts.

  Una vegada més, des del Col·legi de Periodistes de Catalunya es demana als membres de la Junta Electoral i als polítics més respecte per la feina dels periodistes i menys marcar les pautes sobre com s’ha d’informar. 

  Des de la institució col·legial vetllem per satisfer el dret a la informacio des del respecte, la neutralitat i a la imparcialitat, i per això donem ple suport a les iniciatives i comunicats expressats  pels comitès professionals i d’empresa tant de Catalunya Ràdio com de TV3.

  2 Comentaris

  1. (no verificat)
   Crec que l’activitat informativa dels mitjans de comunicació públics de Catalunya (i d’Espanya, òbviament) mereixeria una profunda reflexió professional. En el cas de TV3 i Catalunya Ràdio resulta incomprensible que no es tingui en compte la manera de pensar de la meitat de la població que no comparteix el punt de vista dominant.
  2. (no verificat)
   Estic a favor vostre

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.